Ανοδικά κινούνται ευρωαγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,35%.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τους επενδυτές να ευελπιστούν σε επίλυση της ουκρανικής λύσης αφού οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας φέρονται να συμφώνησαν καταρχήν να πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής για το θέμα αυτό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,35%, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν καταρχήν να έχουν μια σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε

σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσφέροντας μια πιθανή πορεία εξόδου από τις μια από τις δυσκολότερες κρίσεις στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη 1,3%.

Οι αμερικανικές αγορές είναι σήμερα κλειστές λόγω της αργίας για την Ημέρα των Προέδρων.

Ανοδικά, πάνω από τα επίπεδα των 960 μονάδων, κινείται και η χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα, στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω της ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 961,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,09 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+2,87%), της Πειραιώς (+2,05%), της Alpha Bank (+1,85%) και της Eurobank (+1,54%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-0,89%) και της Ελλάκτωρ (-0,76%).

Keywords
Τυχαία Θέματα