«Άλμα» πραγματοποιούν ευρωαγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 2,01%.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σχεδόν σε υψηλό δύο εβδομάδων σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά τη δέσμευση της Κίνας να προσφέρει περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ το ενδιαφέρον των αναλυτών στρέφεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 2,01%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Μαρτίου.

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ

σημείωσαν άνοδο αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε δήλωσε ότι το Πεκίνο θα παρουσιάσει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας καθώς και ευνοϊκά μέτρα πολιτικής για τις κεφαλαιαγορές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 845,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,52%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,71%.

'Ανοδος σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+4,20%), της Εθνικής (+3,98%), της Πειραιώς (+3,84%) και της Alpha Bank (+3,73%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+8,22%), των Τραπεζών (+3,85%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,42%).

Keywords
Τυχαία Θέματα