Ακτοπλοΐα: Στο 85% η πληρότητα των πλοίων, συνωστισμός στον Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά 

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο υπουργός ανέφερε

ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Η αύξηση της πληρότητας οδήγησε σε συνωστισμό πάνω στα πλοία, καθώς ο κόσμος έσπευσε να μετακινηθεί στα νησιά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, σημειώνοντας ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για ελέγχους πάνω στα πλοία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας από τους επιβάτες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας στην επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Θοδωρή Κλιάρη και ανώτερα στελέχη του λιμενικού σώματος.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star delos" αναχώρησε το πρωί για Πάρο Νάξο Ιο Θήρα με 700 επιβάτες και 160 οχήματα.

ΠΛΟΙΑΑΚΤΟΠΛΟΪΑΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα