Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, με το "βλέμμα" στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η κυβέρνηση έχει «κλειδώσει» από την πλευρά της να δοθεί νωρίτερα στους αγρότες η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη αντιπροσωπεία με πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες αναμένεται σήμερα, Σάββατο στη 1 το μεσημέρι να στήσουν νέα μπλόκα στο Δερβένι και τα Νέα Μουδανιά, ενώ

στις 14:00 το μεσημέρι οι αγρότες Αγρινίου σε συνεργασία με αγρότες Αχαΐας θα ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Χθες, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κατέβηκαν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων ενώ προχωρήσαν και σε αποκλεισμούς δρόμων. Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας πέταξαν γάλα , σιτάρι και σανό στο δρόμο και επέστρεψαν στα μπλόκα της περιοχής.

Η κυβέρνηση έχει «κλειδώσει» από την πλευρά της να δοθεί νωρίτερα στους αγρότες η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο ο οποίος καταργείται και για το 2024 και αφορά περίπου 300.000 αγρότες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μέριμνα εξετάζει η κυβέρνηση για τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά μέτρα που αφορούν την ενέργεια και συγκεκριμένα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει συναντίληψη σε δύο κομβικά αγροτικά ζητήματα. Το ένα αφορά την κοινή αγροτική πολιτική, την διαπραγμάτευση και τι μπορεί να κερδίσει η χώρα ειδικά στο θέμα της αγρανάπαυσης και το άλλο αφορά το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, ειδικά για το γάλα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το βάζει συχνά στο τραπέζι αναφερόμενη συχνά στους ελέγχους που έχουν εντατικοποιηθεί ειδικά από τις αρχές του χρόνου.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά τη σύσκεψή τους χθες στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε πως μια 15μελης επιτροπή που θα αποτελείται από 6 αγρότες από την Μακεδονία, 6 από τη Θεσσαλία, 1 από την Στερεά Ελλάδα και 1 από την Πελοπόννησο θα βρεθεί ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ήδη με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό έχουν κάνει γνωστά τα αιτήματά τους όπως αυτά αποφασίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Τρίτης, στη Νίκαια.

Keywords
Αναζητήσεις
agrotes-klimakonoun-tis-kinitopoiiseis-me-to-vlemma-sti-synantisi-me-ton-prothypourgo.htm
Τυχαία Θέματα