Αύξηση τζίρου 42% το 2021 για τα κρασιά της Νίκος Λαζαρίδης Α.Ε.

Ενισχυμένο εμφανίζεται και το κόμματι του οινοτουρισμού που σημείωσε, επίσης, σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2020.

Σε αναπτυξιακή πορεία, παρά τις αντιξοότητες της Covid 19 βρέθηκε το 2021 η επιχείρηση παραγωγής οίνου Νίκος Λαζαρίδης ΑΕ, η οποία εδρεύει στη Δράμα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη διοίκηση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2021 έκλεισε στα 7,172 εκ. ευρώ, με την αρχική πρόβλεψη να είναι στα 6,5 εκ. ευρώ, ενώ το 2020 ήταν 5,045 εκ. ευρώ, μια αύξηση δηλαδή

της τάξης του 42%.

Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα πάντα με στοιχεία από τη διοίκηση, το σύνολο των φιαλών που διακινήθηκαν το 2021 ήταν 1,295 εκατομμύρια, έναντι 1,035 εκατομμυρίων φιαλών το 2020, με άνοδο, κατά συνέπεια, κατά 25%.

Οι εκτιμήσεις για το 2022 είναι εξίσου καλές, με την εταιρεία να ευελπιστεί σε περαιτέρω αύξηση, με στόχο τα 8 εκ. ευρώ στις πωλήσεις και τις 1,35 εκατομμύρια φιάλες.

Σύμφωνα με την Νίκος Λαζαρίδης ΑΕ το 2021 ήταν μία ακόμα «χρονιά πανδημίας», ωστόσο τον Ιούνιο, η τουριστική αγορά σημείωσε βήματα ανάκαμψης, μια τάση που κορυφώθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, συμπαρασύροντας την υπόλοιπη αγορά.

Την ίδια στιγμή, στις εξαγωγές καταγράφηκε παρόμοια πορεία, η οποία όμως ανακόπηκε τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ανάπτυξη, επίσης, βρέθηκε και το κομμάτι του οινοτουρισμού της επιχείρησης. Παρά το γεγονός ότι το οινοποιείο της εταιρείας βρίσκεται σε μια μη-προικοδοτημένη ως προς τον τουρισμό περιοχή, κατάφερε να προσελκύσει ένα μεγάλο κομμάτι επισκεπτών και να στηρίξει δράσεις οινοτουρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν κλειστό για ξεναγήσεις επί 5 μήνες, το οινοποιείο Château Nico Lazaridi στην Δράμα είδε την επισκεψιμότητά του το 2021 να αυξάνεται κατά 39% σε σχέση με το 2020.

Εξάλλου, ήδη, από τις αρχές του 2021 η εταιρεία υλοποιεί και ολοκληρώνει επενδυτικά πλάνα στον αγροτικό, τον μεταποιητικό τομέα αλλά και τον οινοτουρισμό, η αξία των οποίων στην διετία 2021-2 αγγίζει το 1,5 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επόμενο διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για επενδύσεις συνόλου 3,5 εκ. ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο-μακροπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα