Αdidas Hellas: Ανθεκτική στην κρίση της πανδημίας

Ανθεκτική παρουσιάζεται στην κρίση της πανδημίας η Adidas Hellas.

Η εταιρεία αναφέρει στην οικονομική της έκθεση πως το πρώτο lockdown της προηγούμενης χρονιάς, που επέβαλε το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής για διάστημα περίπου δύο μηνών, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό 17% σε σχέση με την

προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας ήταν χαμηλότερος από το αρχικά αναμενόμενο λόγω της υψηλής ζήτησης των προϊόντων της και της αύξησης των πωλήσεων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόσο από το κανάλι της χονδρικής όσο και της λιανικής πώλησης, εμφανίζοντας παράλληλα ιδιαίτερη αύξηση στις πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση.

Παράλληλα, εκφράζεται η εκτίμηση πως «όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας και την πρόβλεψη των πωλήσεων των επομένων μηνών, θα υπάρξει αύξηση του κύκλου εργασιών εντός της ελληνικής επικράτειας, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στη δυναμική των προϊόντων της, στην ανάπτυξη του πελατολογίου χονδρικής αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση της λιανικής από την πλευρά της εταιρείας».

Βεβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως το 2020 η Adidas Hellas, που στο τέλος του 2019 είχε δίκτυο λιανικής 12 καταστημάτων, προχώρησε σε κλείσιμο τριών καταστημάτων, εκ των οποίων το ένα μεταβιβάστηκε σε έναν από τους franchiser πελάτες της. Η διοίκησή της όμως υπογραμμίζει πως «παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά και στην προτίμηση των καταναλωτών έναντι του ανταγωνισμού, όπως αυτό φαίνεται και από τη διαμόρφωση του κύκλου εργασιών».

Τα οικονομικά μεγέθη δε του 2019 επιβεβαιώνουν αυτή την ανοδική πορεία της εταιρείας μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Adidas Hellas κατά τη χρήση 2019 ανήλθε σε 142, 2 εκατ. ευρώ έναντι 115,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας, δηλαδή, αύξηση 22,75%. Από την άλλη, τα συνολικά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν μεν σε κέρδος ύψους 1, 7 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν όμως σε σχέση με τα 2,48 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα