Xiaomi: Έσοδα 15,5 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο χάρη σε smartphones και EV’s

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση 40% στις αποστολές smartphones στην Κίνα

Η Xiaomi σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2025, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών με έσοδα 15,5 δισ. δολάρια. Η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις smartphones

και στην επιθετική διείσδυσή της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Κίνας.

Η εταιρεία παρέδωσε 75.869 μονάδες του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου SU7 κατά τη διάρκεια της περιόδου, συνεχίζοντας το φιλόδοξο σχέδιο του ιδρυτή Λέι Τζουν να μετατρέψει τη Xiaomi σε ισχυρό παίκτη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με συνολικές επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων. Η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού σπορ οχήματος YU7, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, δείχνει τις προθέσεις της για περαιτέρω επέκταση.

Η BYD, βασικός ανταγωνιστής στην εγχώρια αγορά EV, απαντά με μειώσεις τιμών και παροχή προηγμένων λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιπλέον κόστος, αυξάνοντας την πίεση στη Xiaomi. Επιπλέον, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με δυσμενή δημοσιότητα λόγω ενός θανατηφόρου ατυχήματος με το SU7, το οποίο ενίσχυσε τον έλεγχο γύρω από τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Παρά την αύξηση του ετήσιου στόχου παράδοσης EV στις 350.000 μονάδες, οι πωλήσεις του Απριλίου φαίνεται να επηρεάστηκαν αρνητικά από το περιστατικό.

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, η Xiaomi παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση 40% στις αποστολές smartphones στην Κίνα, με ώθηση από κρατικές επιδοτήσεις. Η μετοχή της εταιρείας έχει ανακάμψει σημαντικά, με άνοδο σχεδόν 90% τους τελευταίους έξι μήνες.

Παράλληλα, η Xiaomi επενδύει στην ενίσχυση της τεχνολογικής της αυτονομίας μέσω της ανάπτυξης δικών της τσιπ. Στο πρόσφατο event της, παρουσίασε το Xring, έναν νέο επεξεργαστή που φιλοδοξεί να διαφοροποιήσει τις premium σειρές συσκευών της και να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση απέναντι σε προμηθευτές όπως η Qualcomm. Στόχος της εταιρείας είναι να επενδύσει συνολικά 7 δισ. δολάρια στην τεχνολογία ημιαγωγών μέσα στη δεκαετία.

Keywords
Αναζητήσεις
xiaomi-esoda-155-dis-dolaria-to-a-trimino-chari-se-smartphones-kai-evs.htm
Τυχαία Θέματα