Wood & Co και Euroxx επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους για Τέρνα Ενεργειακή

Διατηρούν σύσταση αγοράς για τη μετοχή της και αυξάνουν τις τιμές-στόχους.

Νέες επενδυτικές αξιολογήσεις για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή εξέδωσαν η WOOD & Company και η Euroxx Securities. Η Wood & Co αναφέρει πως παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζει να πιστεύει ότι η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού

της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της. Υπολογίζει επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Γι΄αυτό διατηρεί σύσταση αγοράς και αυξάνει την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή ή αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Μάλιστα η Wood & Co έχει αφαιρέσει από το μοντέλο υπολογισμού της την θυγατρική στις ΗΠΑ, Terna Energy USΑ.

Σχετικά με την αναφορά της Euroxx Securities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€) ή 40% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής. Μάλιστα προβλέπει γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για την περίοδο 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές. Τα βασικά σημεία της επενδυτικής αξιολόγησης έχουν ως εξής:

- Παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ

- Είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ.

- Δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024.

- Η μετοχή της είναι υπό διαπραγμάτευση με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

- Στόχος εγκατεστημένης ισχύος τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΜΕΤΟΧΗEUROXXWOOD &CO
Keywords
Τυχαία Θέματα