Times: Ίσως η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες από το Μάιο

Το ενδεχόμενο να δοθεί το πράσινο φως εισόδου στην Ελλάδα σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί μελετά η Αθήνα σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. Όπως αναφέρουν, το άνοιγμα των συνόρων ενδεχομένως να φέρει την Ελλάδα
σε σύγκρουση με την ΕΕ, η οποία επιμένει σε μια ενιαία προσέγγιση και με Ευρωπαίους ηγέτες.

Την περασμένη Δευτέρα πάντως ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι οι απαγορεύσεις στα ταξίδια για διακοπές θα μείνουν έως τις 17 Μαΐου τουλάχιστον. Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρη σε συνέντευξή του στους Financial Times επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς το παραπάνω ρεπορτάζ τονίζοντας πως διεξάγονται συνομιλίες για μια παρόμοια ρύθμιση με το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η Βρετανία δεν εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον πληθυσμό της.

Ο υπουργός ανέφερε πως «Βλέποντας την αντίδραση μερικών χωρών στις προτάσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού, αισθάνομαι ότι είναι πολύ μυωπική. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τώρα για να προετοιμαστούμε».

«Μερικές χώρες ανησυχούν πολύ με το τώρα», επισήμανε, καθώς χώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ευρώπη, είναι απρόθυμες να κοιτάξουν μπροστά και να κάνουν σχέδια για μια οικονομική ανάκαμψη το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα