Tι σηματοδοτεί η σύμπραξη του fund Southbridge με τον όμιλο Surprice

H βραχυχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων στο επίκεντρο της επένδυσης.

Στη διεθνή στρατηγική επέκταση του ομίλου εταιρειών Surprice θα συντελέσει η επένδυση του SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR που ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Surprice δραστηριοποιείται στον τομέα της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοκινήτων, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου franchise η διαχείριση και λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από μια τεχνολογική

πλατφόρμα που συνδέει το δίκτυο με παγκόσμιους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μάλιστα, ο όμιλος έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο που αριθμεί πάνω από 40 franchisees με παρουσία σε 32 χώρες (21 στην Ευρώπη, 4 στην Ασία, 4 στην Αφρική και 3 στην Αμερική), σε περισσότερες από 150 τοποθεσίες και διαχειρίζεται ένα συνολικό στόλο άνω των 8.000 αυτοκινήτων. Επιπλέον, λειτουργεί απευθείας 3 σταθμούς rent-a-car (RaC) στην Ελλάδα που βρίσκονται σε Αθήνα, Ηράκλειο και Χανιά ως μέρος του δικτύου franchise της Surprice.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Surprice έχει συνεργασίες με μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους ΟΤΑ παγκοσμίως, όπως η Booking (RentalCars.com), η Expedia, η Cartrawler και η DoyouSpain. Το, δε, SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR (https://southbridgeadvisors.com/) είναι ένα επενδυτικό ταμείο που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα