Temu: Η κινέζικη πλατφόρμα κατακτά με επιτυχία την αμερικανική αγορά

Το Temu κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2022 και έγινε γρήγορα δημοφιλές, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η Temu, η ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που πουλάει είδη διακόσμησης για το σπίτι με μόλις 4 ευρώ και πουκάμισα με 10 ευρώ, κατακτά με επιτυχία την αμερικανική αγορά, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Τον περασμένο μήνα, η Temu αντιπροσώπευε σχεδόν το 17% του μεριδίου αγοράς στις Ηνωμένες

Πολιτείες στις κατηγορίες καταστημάτων με χαμηλές τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Earnest Analytics, έναντι 8% της αλυσίδας Five Below, 43% της Dollar General και 28% της Dollar Tree, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το CNBC.

Το Temu κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2022 και έγινε γρήγορα δημοφιλές μέσω της χρήσης επηρεαστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίζει τα εμπορεύματά του ως καλύτερα και πιο προσιτά από τα παραδοσιακά καταστήματα.

«Οι χαμηλές τιμές του (Temu) σε είδη οικιακής χρήσης και βασικά καταναλωτικά προϊόντα το καθιστούν περισσότερο απειλή για τα καταστήματα εκπτώσεων (dollar stores) παρά για άλλες διαδικτυακές αγορές», δήλωσε ο Michael Maloof, επικεφαλής μάρκετινγκ στην Earnest Analytics.

Η Temu πουλά ρούχα, όπως φορέματα $12 και αθλητικά παπούτσια $20, ενώ προσφέρει επίσης είδη διακόσμησης, δοχεία αποθήκευσης και παιχνίδια. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αποφέρει έσοδα άνω των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος καθώς επεκτείνεται διεθνώς.

«Η Temu έχει το πλεονέκτημα της καινοτομίας και του ενθουσιασμού που είναι δύσκολο να αναδημιουργηθεί για σταθερές μάρκες λιανικής με έκπτωση χαμηλού κόστους», δήλωσε ο Michael Ashley Schulman, επικεφαλής επενδύσεων στη Running Point Capital Advisors.

Οι Temu, Dollar General, Dollar Tree και Five Below δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με την έρευνα. Τα dollar stores έχουν δηλώσει ότι δεν βλέπουν επίδραση από το Temu στις πωλήσεις τους, λόγω των σχετικά μικρότερων διαδικτυακών παρουσιών και των διαφορετικών πελατών.

Η Temu χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κατασκευαστών φθηνών προσωπικών ηλεκτρονικών ειδών, ρούχων και οικιακών ειδών με έδρα την Κίνα. Τα εργοστάσια και οι έμποροι στο Temu στέλνουν προϊόντα απευθείας στους αγοραστές Temu, χρησιμοποιώντας μια εμπορική εξαίρεση που επιτρέπει σε αποστολές κάτω των 800 δολαρίων να εισέλθουν στις Η.Π.Α. αφορολόγητα.

«Ο Temu με το σλόγκαν «ψωνίζω σαν δισεκατομμυριούχος» έχει κατακτήσει το gamification και τις ανταμοιβές για να κάνει τις διαδικτυακές αγορές διασκεδαστικές, εύκολες και φθηνότερες από τα καταστήματα δολαρίων», είπε ο Schulman του Running Point.

Keywords
Τυχαία Θέματα