Rolco Βιανίλ: Άνοδος EBITDA, μείωση ζημιών

O κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 29,7 εκατ. ευρώ το 2020

Θετικό πρόσημο είχε το 2020 για τη Rolco Βιανίλ, όπως προκύπτει από την επίσημη οικονομική της έκθεση για την προηγούμενη χρήση, στην οποία, όπως και το 2019, συντάχθηκε ενοποιημένος ισολογισμός με την κατά 50% θυγατρική Rolco Christeyns IKE.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος και η εταιρεία σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,78% και 8,27% αντίστοιχα,

σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Επίσης, καταγράφηκε μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους του ομίλου κατά 3,63% και αύξηση εκείνου της εταιρείας κατά 3,57% ενώ σε σχέση με την προηγούμενη χρήση τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 60,17% και 112,07%. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 29,7 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε 29,1 εκατ. ευρώ, όταν το 2019 είχε κυμανθεί περί τα 27,8 εκατ. ευρώ και τα 26,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Τα μικτά αποτελέσματα του ομίλου ανήλθαν σε 6,9 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιογόνα και στον όμιλο και στην εταιρεία, με το ποσό των ζημιών να ανέρχεται σε 782.057,27 ευρώ και 325.512,38 ευρώ, αντίστοιχα.

Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί πως καταγράφεται σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις ζημιές της προηγούμενης χρήσης, οι οποίες ανέρχονταν στο ποσό του 1,75 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και του 1,8 για την εταιρεία.

Για τη συνέχεια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει στην οικονομική έκθεση πως αναμένεται βελτίωση του μακροοικονομικού κλίματος και τονίζει πως ενώ ο κλάδος των απορρυπαντικών-καθαριστικών και απολυμαντικών αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας, ο κλάδος που επηρεάζεται απο τον τουρισμό αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά. «Η αύξηση του τουρισμού, οι νέες συνεργασίες με πολυεθνικούς πελάτες και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, θα έχουν μια θετική επίδραση στις πωλήσεις. Η προσπάθεια περαιτέρω μειώσεων των δαπανών και του κόστους αναμένεται να συμβάλει σε βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα