Retail & More: Στοχος τα 70 Carrefour μέχρι το τέλος του 2024

Η είσοδος στη Βουλγαρία, τα πλάνα για την μεταποίηση και τις εξαγωγές και οι σκέψεις για εξαγορές σε γαλακτοκομικά και logistics.

Να φτάσει τα 70 καταστήματα λιανικής πώλησης έως το τέλος του 2024 έχει θέσει σαν στόχο η AVΕ, μέσω της θυγατρικής της Retail & More, που αναπτύσσει το σήμα Carrefour στην δεύτερη εποχή του στην ελληνική αγορά.

30 νέα

καταστήματα μέσα στο 2024

Συγκεκριμένα, στο επόμενο δίμηνο δρομολογείται η έναρξη λειτουργίας 10 καταστημάτων franchise και θα ακολουθήσουν άλλα 20 έως το τέλος του 2024. Το μοντέλο ανάπτυξης περιλαμβάνει συνεργασίες με τη μέθοδο του franchise αλλά και εξαγορές, μικρομεσαίων αλυσίδων. Σήμερα λειτουργούν 42 σημεία πώλησης με το σήμα της Carrefour εκ των οποίων είναι 17 εταιρικά. Yπενθυμίζεται πως στα τέλη της περασμένης χρονιάς υπεγράφη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας Χουλιόπουλος ΕΠΕ, η οποία διατηρούσε 11 καταστήματα στην Αθήνα με την επωνυμία Economy, έναντι 3,15 εκατ. ευρώ. Τα καταστήματα έχουν μετατραπεί ήδη σε Carrefour Express ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε και ένα ακόμη κατάστημα στην Αττική και συγκεκριμένα το σούπερ μάρκετ Πηγή στο Παγκράτι. Για την συνέχεια φαίνεται πως στο ραντάρ της εταιρείας μπαίνουν οι μικρομεσαίες αλυσίδες λιανικής σε τουριστικές περιοχές αλλά και μεγάλες πόλεις της επικράτειας με καταστήματα το πολύ έως 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ξεκινά η ανάπτυξη στη Βουλγαρία

Ταυτόχρονα, η Retail and More κάνει «ντεμπούτο» και στην Βουλγαρική αγορά με ένα κατάστημα στη Σόφια ενώ στην συνέχεια αναμένεται επέκταση σε Βάρνα και Μπάνσκο . Το πλάνο προβλέπει 22 καταστήματα franchise έως το Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2023 ανανακοινώθηκε πως Carrefour International Partnership ενισχύει τη συνεργασία της με τη Retail & More, με την ανάπτυξη καταστημάτων με το brand Carrefour και των προϊόντων της στην αγορά της Βουλγαρίας. Πρώτο βήμα σε αυτή την νέα συνεργασία αποτελεί η μετατροπή 20 καταστήματων του δικτύου Parkmart σε Carrefour Market και Carrefour Express, τους επόμενους μήνες. Επιπλέον εξετάζεται και η από κοινού επέκταση με την Carrefour και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, πέραν της Βουλγαρίας.

Στόχος η μεταποίηση και οι εξαγωγές

Σύμφωνα,, πάντως, με τα λεγόμενα του κου Θωμά Ρούμπα, αντιπροέδρου της AVE, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας, επιδίωξη g Carrefour δεν είναι μόνο η επέκταση του δικτύου της αλυσίδας μέσω νέων καταστημάτων, αλλά και η επέκταση στην παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων, καθώς και η διάθεση ελληνικών προϊόντων σε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Carrefour στο εξωτερικό.Ήδη στα σκαριά βρίσκεται το φιλόδοξο project των διοικούντων την Retail and More για τη δημιουργία μιας σειράς εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, το γιαούρτι και το μέλι που θα φέρουν το σήμα Carrefour. Στόχος είναι να πιστοποιηθούν από την γαλλική αλυσίδα, ώστε στη συνέχεια να «ταξιδέψουν» μέσα από το δίκτυο της σε όλο τον κόσμο.Επιπλέον ας σημειωθεί ότι ο όμιλος AVE, έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες τροφίμων και ποτών, όπως η Ready, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής Premium Sports Drink, στην οποία συμμετέχει ο έλληνας σταρ του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Ferro, εταιρεία παραγωγής αρτοποιημάτων με ιστορία πάνω από 100 χρόνων και η Inaxos στη Γραμμένη Φθιώτιδας που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα με το εμπορικό σήμα Ρούμελη.

Εξαγορές σε τρόφιμα και logistics

Παράλληλα, εξετάζονται εξαγορές στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, κυρίως επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ρούμπα μία πιθανή εξαγορά θα έρθει το προσεχές διάστημα, καθώς η εταιρεία βολιδοσκοπεί επιχειρήσεις ενδιαφέροντος στον κλάδο των γαλακτοκομικών. Υπενθυμίζεται ότι έχει συστήσει ήδη την AVE Dairy με σκοπό την επέκτασή της στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, εξαγοράζοντας επιχείρηση στον συγκεκριμένο κλάδο. Επέκταση σχεδιάζει και στον τομέα των logistics, και επιδίωξη της διοίκησης της αλυσίδας είναι να αγοράσει οικόπεδο και να χτίσει αποθήκες εντός Αττικής.

Κεφαλαιακή ενίσχυση

Στην έκτακτη γενική συνέλευσης της AVE αποφασίστηκε η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της κατά 7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αποφασίστηκε η μετατροπή των 17.142.857 προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Θα πρέπει να αναφερθεί πως η Retail and More προχώρησε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκατ. ευρώ προχώρησε μέσα στον Mάρτιο. Σημειώνεται πως η εταιρεία προχώρησε σε ανάλογη κίνηση τόσο το 2022 όσο και δύο φορές μέσα στο 2023 (Ιούλίος- Οκτώβριος). Έτσι μετά την τέταρτη συνεχόμενη ΑΜΚ ύψους 1 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρω

Keywords
Τυχαία Θέματα