Premia Properties: Αύριο ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το εύρος της απόδοσης των ομολόγων.

Ξεκινάει αύρο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου η δημόσια προσφορά ομολογιών της εταιρείας Premia Properties, που δραστηριιοποιείται στην αγορά ακινήτων, για την άντληση έως και 100 εκατ. ευρώ.

Θα εκδοθεί κοινό ομολογιακό δάνειο που θα αποτελείται μέχρι 100.000 κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, οι οποίες θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση

στο Χρηματιστήριο αθηνών. Εάν το κοινό ομολογιακό δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον €75.000.000, η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών ατόκως.

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (“Book Building”), το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους και θα διενεργηθεί μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π. Στη διαδικασία Η.ΒΙ.Π. συμμετέχουν αποκλειστικά Ειδικοί Επενδυτές και θα ανακοινωθεί εντός της σημερινής ημέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις κάλυψης στα καταστήματα των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, ήτοι της «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», της «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», των Κυρίων Αναδόχων, ήτοι της «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK A.E.» και της «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ» και της Αναδόχου «ΒΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», καθώς και μέσω των Μελών Η.ΒΙ.Π. και των Συμμετεχόντων στο Σ.Α.Τ. που συνεργάζονται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των Αιτήσεων Κάλυψης μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π.

Χρήση κεφαλαίων

Τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της έκδοσης θα ανέλθουν σε €100 εκατ. Οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε έως €3,5 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια. Τα καθαρά κεφάλαια θα ανέλθουν σε €96,5 εκατ. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

(1) ποσό €39,6 εκατ. (συμπεριλαμβανόμενων τόκων, εξόδων και λοιπών επιβαρύνσεων) θα διατεθεί, εντός 120 ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης, εφάπαξ ή σταδιακά, για την πλήρη
αποπληρωμή του από 11.12.2020 δανείου της εκδότριας, ανεξόφλητου λογιστικού υπολοίπου ύψους περίπου €39,3 εκατ. κατά την 04.01.2022 (σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία καταβολής του ποσού πλήρους αποπληρωμής του εν λόγω δανείου το καταβληθέν ποσό είναι χαμηλότερο του ανωτέρω ποσού, τότε θα αυξηθεί αντίστοιχα το ποσό για επενδύσεις).

(2) Ποσό €53,9 εκατ. θα διατεθεί εντός 24 μηνών για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία (είτε προσθήκες/βελτιώσεις/ανακαινίσεις σε υφιστάμενα ακίνητα, είτε επενδύσεις σε υπό ανάπτυξη και νέα ακίνητα, και τυχόν προσθήκες/βελτιώσεις επ’ αυτών), δικαιώματα, μετοχές ή μερίδια σε ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με την επενδυτική στρατηγική της Εταιρείας, περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται με τις εν λόγω επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

(3) Ποσό €3,0 εκατ. θα διατεθεί εντός 24 μηνών για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα