Praktiker Hellas: Επέκταση δικτύου το 2024- Προχωρά για το 18ο κατάστημα

Η αύξηση τζίρου και οι ζημιές του 2022, οι σκέψεις για ομολογιακό δάνειο και το νέο διοικητικό σχήμα

Η επέκταση του δικτύου καταστημάτων της με ένα νέο κατάστημα μέσα στο 2024 καθώς και η συνέχεια των αναβαθμίσεων των υφιστάμενων σημείων συμπεριλαμβάνονται στις προτεραιότητες της Praktiker Hellas για την φετινή χρονιά. Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα παρουσίασε στα μέσα Νοεμβρίου του 2023 το 17ο κατάστημα της, το οποίο βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο 5ο Χιλ. Εθνικής Αχίλλειου. Επίσης την 27η

Οκτωβρίου 2023 ολοκλήρωσε την μετεγκατάσταση του καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη, σε σημίο πιο κοντά στην πόλη, αυξάνοντας την εμπορικότητα του καταστήματος και εξορθολογίζοντας το κόστος λειτουργίας. Ακόμη προχωρά στην εφαρμογή του νέου concept της στα υφιστάμενα καταστήματα της, με τα σημεία του Ταύρου και της Μεταμόρφωσης, να έχουν ενταχθεί στη νέα φιλοσοφία της αλυσίδας από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Αύξηση τζίρου 11,19% αλλά ζημιές 3,9 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την χρήση του 2022, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφθασε τα 177,69 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 11,19% σε σχέση με τα 159,8 εκατ. ευρώ του 2021. «Ο αυξανόμενος όγκος των αγορών εμπορευμάτων και των συνολικών δαπανών την κλειόμενη χρήση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση οδήγησε σε αυξημένες ανάγκες ρευστότητας. Η αύξηση του επιτοκίου που προήλθε λόγω της αύξησης του Euribor οδήγησε σε σημαντική αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων στην κλειόμενη χρήση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση» σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η αλυσίδα κατέγραψε ζημιές μετά φόρων ύψους 3,9 εκατ. ευρώ το 2022 όταν το 2021 είχε κέρδη 519.367 ευρώ.

Σκέψεις για ομολογιακό δάνειο

Αξίζει να σημειωθεί πως στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται πως το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνει το σύνολο των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων κατά 4,99 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται πως «η Διοίκηση κατά την σύνταξη του ταμειακού προγραμματισμού της Εταιρείας για το έτος 2023 και 2024 έλαβε υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά εμπορευμάτων και ενέργειας και εξασφάλισε βραχυπρόθεσμα δάνεια που υπερβαίνουν το ποσό €25 εκατ. που αφορούν ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις που καλύπτουν επαρκώς τη χρηματοδότηση των αναγκών για κεφάλαιο κίνησης για τους επόμενους 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων. Εππλέον, η Διοίκηση εξετάζει την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την ρευστότητα της Εταιρεία». Γενικότερα στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται πως « η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες και προμηθευτές και γενικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας»

Το νέο διοικητικό σχήμα

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Νοεμβρίου 2023 η Praktiker Hellas αποχαιρέτησε τον έως τότε Commercial Director κ. Δημήτρη Μάγκο, μετά από 10 χρόνια συνεργασίας. Καθήκοντα Commercial Director για την Praktiker Hellas έχει αναλάβει ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, μέχρι τότε Sales Director και επικεφαλής του τμήματος Logistics. Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος έχει ήδη καταγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία στην αγορά του λιανικού εμπορίου ενώ κατέχει ήδη ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία μετασχηματισμού της Praktiker. Παράλληλα, η μεγάλη εμπειρία του σε εμπορικά projects θα προωθήσει, σύμφωνα με την εταιρεία, περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Praktiker.

Συγχρόνως, ο κ. Γιάννης Σέρβος, μέχρι πρότινος Ηead of Sales Operations & E- Commerce, πήρε την σκυτάλη από τον κ. Λαμπρόπουλο και έγινε Sales Director και μέλος της Διοικητικής Ομάδας της Praktiker Hellas. O κ.Γιάννης Σέρβος έχει συμμετάσχει σημαντικά στην έως σήμερα επιχειρηματική επιτυχία της Praktiker ενώ με τη νέα θέση εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη και μέσα από τα καταστήματα της εταιρίας.

Ο Δημήτρης Γαλάνης αποτελεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Praktiker Hellas από τις αρχές του 2021. Διαθέτει μακρά πείρα τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, έχοντας εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στις εταιρείες
Πλαίσιο και Κωτσόβολος, ενώ μέχρι να ενταχθεί στο δυναμικό της Praktiker κατείχε τη θέση του Chief Commercial Officer στην Κωτσόβολος - Dixons South East Europe ΑΕΒΕ.

Keywords
Αναζητήσεις
praktiker-hellas-epektasi-diktyou-to-2024--prochora-gia-to-18o-katastima.htm
Τυχαία Θέματα