Nagel (Bundesbank): Ιδιαίτερα απίθανη μια μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο άμεσο μέλλον

Το κόστος δανεισμού "θα πρέπει να μείνει σε υψηλά επίπεδα για ικανό χρονικό διάστημα", εκτίμησε 

Μια μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, διεμήνυσε ο διοικητής της γερμανικής Bundesbank, Joachim Nagel.

Το κόστος δανεισμού "θα πρέπει να μείνει σε υψηλά επίπεδα για ικανό χρονικό διάστημα", εκτίμησε σε ομιλία του σήμερα στη Φρανκφούρτη, όπως σύμφωνα με το Bloomberg.

"Αν και

είναι αδύνατο να προβλέψουμε ακριβώς πόσο θα διαρκέσει αυτή η περίοδος, είναι ιδιαίτερα απίθανο να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή σύντομα", πρόσθεσε.

Ο Nagel έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι είναι νωρίς για να ξεκινήσει μια συζήτηση για μείωση των επιτοκίων, ενώ στην ομιλία του σήμερα υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν σημειώσει τα υψηλά τους, καθώς οι τιμές καταναλωτή θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις.

"Για να αποφύγουμε την οικονομική ζημιά που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός για παρατεταμένη περίοδο, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών. Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να πούμε ότι νικήσαμε", τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Keywords
Αναζητήσεις
nagel-bundesbank-idiaitera-apithani-mia-meiosi-ton-epitokion-tis-ekt-sto-ameso-mellon.htm
Τυχαία Θέματα