Microsoft: Ανοίγει ξανά τα γραφεία της σε Ουάσινγκτον και Καλιφόρνια

Τα γραφεία θα είναι ανοιχτά για υπαλλήλους και επισκέπτες.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ανοίγει ξανά τα γραφεία της σε Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια στις 28 Φεβρουαρίου καθώς τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να μειώνονται. Αυτά τα γραφεία θα είναι ανοιχτά για υπαλλήλους και επισκέπτες.

Η Microsoft τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέβαλε επ' αόριστον τα σχέδιά της για επιστροφή, επηρεάζοντας περισσότερους

από 103.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ. Η πόλη του Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, όπου εδρεύει η εταιρεία, ανέφερε στον ιστότοπό της ότι περισσότερα από 47.000 άτομα εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της Microsoft.

Η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με ένα σταδιακό σχέδιο επιστροφής στην εργασία. Η πιο πρόσφατη κίνηση είναι η έκτη και τελευταία της φάση και αναμένει να ανοίξει ξανά τα υπόλοιπα γραφεία της στις ΗΠΑ, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

«Για σχεδόν δύο χρόνια, προσαρμόσαμε το υβριδικό μοντέλο του χώρου εργασίας μας ανάλογα με τα δεδομένα υγείας, την καθοδήγηση της τοπικής κυβέρνησης, τη διαθεσιμότητα εμβολίων και τα ποσοστά εμβολιασμού και άλλα ζητήματα », δήλωσε ο CMO της Microsoft Chris Capossela σε ανάρτηση στο blog.

Ωστόσο, δεν θα επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο με πλήρη απασχόληση. Η εταιρεία έχει διαφημίσει τη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την εργασία από το σπίτι, ένα προνόμιο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των εργαζομένων.

Η Microsoft ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τους διευθυντές τους να εγκρίνουν αιτήματα για να προσαρμόσουν τον χώρο εργασίας, την τοποθεσία ή τις ώρες εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι θα έχουν 30 ημέρες από τις 28 Φεβρουαρίου για να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μια μοναδική λύση για το πώς οι άνθρωποι λειτουργούν καλύτερα», σημείωσε ο Capossela στην ανάρτησή του.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα