Marks & Spencer: Πωλήσεις κάτω του κόστους για να «ξεφορτωθεί» αποθέματα

Σημαντική η επίδραση της κρίσης της πανδημίας στα αποτελέσματα της αλυσίδας  για την χρήση 2019-2020

Την εκποίηση του στοκ της έχει θέσει σαν προτεραιότητα η Marks & Spencer στην Ελλάδα για αυτό το καλοκαίρι και για αυτό το σκοπό πρόκειται να προχωρήσει ακόμη και σε πωλήσεις κάτω του κόστους . Όπως αναφέρεται στην οικονομική της έκθεση για την χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2020 η αλυσίδα

«διενήργησε λεπτομερή έλεγχο των αποθεμάτων της και προχώρησε σε πρόβλεψη απομείωσης αποθεμάτων ύψους 1.320.000 €, η οποία αφορά κυρίως εμπόρευμα το οποίο θα αποθηκευτεί προκειμένου να επανέλθει στα καταστήματα προς πώληση την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021, καθώς και εμπόρευμα που αναμένεται να πωληθεί κάτω του κόστους κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων»

Όσον αφορά τις επιδόσεις της εταιρείας στην χρήση 2019-2020, ο κύκλος εργασιών κατά τη χρήση ανήλθε στα 54,8εκ. ευρώ έναντι 55,8εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση 1,73%. Όπως αναφέρει η εταιρεία ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε αρνητικά κατά τον μήνα Μάρτιο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων της εταιρείας πλην ενός καταστήματος τροφίμων κατά το δεύτερο μισό του μήνα. Εξαιρουμένου του Μαρτίου του 2020 o κύκλος εργασιών κατά τη χρήση ανήλθε στα 53,9 εκ. ευρώ έναντι 52,8 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση 2,1%.

Επίσης το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 28,5εκ. ευρώ από 30,4εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση 6,10%.Η μείωση του μικτού κέρδους συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση οφείλεται στην πτώση του κύκλου εργασιών και στην αυξημένη πρόβλεψη απομείωσης αποθεμάτων που επιβάρυνε την τρέχουσα χρήση ως αποτέλεσμα της επίπτωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στις επιδόσεις της εταιρείας.

Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 6,8εκ. ευρώ έναντι 8,2εκ. ευρώ κατά τη προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση 17,1%.

Τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα (έξοδα)διαμορφώθηκαν στα 3,5εκ. ευρώ έναντι 3,8εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας μείωση7,5%.Τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) διαμορφώθηκαν στα 2,8εκ. ευρώ, έναντι 10,5εκ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο

Στο τέλος της χρήσης 2019-2020 η εταιρεία είχε σε λειτουργία 26 καταστήματα στην Ελλάδα ενώ απασχολούσει 548 άτομα

MARKS SPENCER ΕΛΛΑΔΑΣMARKS SPENCERΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα