Louis Vuitton - Tiffany: Ολοκληρώθηκε το Deal έναντι 15,8 δισ. δολαρίων

Οι μέτοχοι της Tiffany ενέκριναν συμφωνία αξίας 15,8 δισ. δολαρίων που αποτιμά την εταιρεία στα 131,50 δολάρια ανά μετοχή.

Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του οίκου κοσμημάτων Tiffany & Co. Ο Bernard Arnault,

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Tiffany και όλους τους ταλαντούχους εργαζόμενους της στον Όμιλό μας. Η Tiffany είναι μια εμβληματική μάρκα και ένα έμβλημα του παγκόσμιου τομέα κοσμημάτων. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την Tiffany».

Να σημειωθεί πως με την συμφωνία αυτή, καταγράφηκε μείωση σε σύγκριση με την αρχική αποτίμηση που είχε οριστεί στα $135 ανά μετοχή.

Όπως ανακοίνωσε η LVMH, διευθύνων σύμβουλος της Tiffany αναλαμβάνει ο Anthony Ledru, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της φίρμας Louis Vuitton του γαλλικού ομίλου, στη θέση του Alessandro Bogliolo, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Alexandre Arnault, ένας από τους γιούς του επικεφαλής της LVMH, Bernard Arnault, ο οποίος προηγουμένως είχε την ευθύνη για τη φίρμα αποσκευών Rimowa, θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για τα τμήματα προϊόντων και επικοινωνίας της Tiffany, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Louis Vuitton, Michel Burke, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στον αμερικανικό οίκο κοσμημάτων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μόλις η Tiffany ενσωματωθεί πλήρως στην LVMH, ο όμιλος θα μπορέσει να επεκτείνει τις σειρές τη γκάμα των προϊόντων του οίκου κοσμημάτων στοχεύοντας πελάτες νεότερης ηλικίας, αλλά και να επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά της Ασίας.

Πέραν της ηγετικής ομάδας της Tiffany, η LVMH σκοπεύει να αναδιαρθρώσει όλους τους τομείς δραστηριότητας του αμερικανικού οίκου κοσμημάτων, από το δίκτυο καταστημάτων έως το τμήμα διαδικτυακών πωλήσεων καθώς έχει στόχο να επανατοποθετήσει τη φίρμα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο γαλλικός όμιλος προωθεί ήδη αλλαγές και στην ομάδα σχεδιασμού της αμερικανικής εταιρείας, επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής δημιουργικού της Tiffany πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία, όπως και η επικεφαλής ούτως ή άλλως να αποχωρήσει από τη
Ο όμιλος έχει ήδη σηματοδοτήσει αλλαγές στο μέτωπο του σχεδιασμού, λέγοντας ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής Reed Krakoff ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την εταιρεία μαζί με την επικεφαλής προϊόντων Daniella Vitale. Ωστόσο, δεν ανέφερε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα