Lockdown: Ποιοι δεν θα πληρώσουν καθόλου ενοίκιο τον Ιανουάριο;

Με «δώρο» το ενοίκιο για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο το πακέτο στήριξης όσων πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

Αναλόγως της πορείας της πανδημίας στο οικονομικό και κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζουν τον οδικό χάρτη του 2021 βγάζοντας εκ νέου από τα συρτάρια τα σχέδια που ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας με την προσδοκία πως ο εμβολιασμός θα είναι η αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα και έτσι θα εφαρμόζεται ένα διπλό σχέδιο: στήριξη οικονομίας - εργαζομένων και μείωση φορολογικών βαρών. Διόλου τυχαία η τοποθέτηση του

κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα (ΣΚΑΪ), ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία. Δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες, «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά». Προτεραιότητα, σημείωσε ο κ. Πέτσας, είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές, και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα».

ΕΝΟΙΚΙΟ: Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο. Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιμερίζεται έτσι το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα