Lockdown: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του;

Μπορεί η κυβέρνηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την άρση του lockdown ήδη όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχει χρονοδιάγραμμα άρσης. Ποιοι ανοίγουν πρώτα;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε σε ερώτηση για την άρση του lockdown, πως «τα μέτρα μόλις τέθηκαν σε ισχύ. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο. Ισχύουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Θα πρέπει

να δούμε μέχρι τότε ποια θα είναι η εξέλιξη. Δεν μπορεί να μιλάμε ήδη, για παράταση του lockdown. Θα γίνει ό,τι χρειαστεί».

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ήδη υπάρχει χρονοδιάγραμμα άρσης του lockdown για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με αυτό, εντός του Μαρτίου, θέλουν να ανοίξει αρχικά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια τα σχολεία, τον Απρίλιο σειρά θα έχει η εστίαση και τον Μάιο όλες οι εναπομείνασες κλειστές δραστηριότητες. Είναι ένα σενάριο, όπως λένε στο πρωθυπουργικό επιτελείο, λογικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, εφόσον όλα κυλήσουν όπως τα υπολογίζουν.

Ιδιαίτερη έμφαση το Μέγαρο Μαξίμου δίνει στην εβδομάδα της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, η οποία ίσως αποτελέσει -όπως λένε- την «εβδομάδα της ελευθερίας» και όσον αφορά την πανδημία. Να συμπέσει δηλαδή η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα με την αρχή της «απελευθέρωσης» από το lockdown και την έντονη καταπίεση -από πολλές πλευρές- του τελευταίου έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές αναφέρουν, πως όλα θα εξαρτηθούν από το επιδημιολογικό φορτίο και την εξέλιξη της πανδημίας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα