Lockdown: Όλα δείχνουν παράταση-Τα μέτρα που εξετάζονται

Δεδομένη σχεδόν θεωρείται η παράταση του lockdown μετά την χθεσινή μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Τα μέτρα που εξετάζονται.

Λογικά οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται χρονικά για την επόμενη Παρασκευή, με το καλύτερο σενάριο, να θέλει άνοιγμα της αγοράς στις 8 Μαρτίου.

Αυτό που προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς είναι η νέα έξαρση της επιδημίας, όπως φαίνεται από τα 2.147 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και αποτελούν το μεγαλύτερο

αριθμός για το 2021.

Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Καθώς τα υπάρχοντα μέτρα δεν φαίνεται να αποδίδουν, η κυβέρνηση εξετάζει την αυτηρή τήρηση μέτρων ασφαλείας χωρίς "click away" και του "click inside". Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προετοιμάζει μία καινούρια εφαρμογή, με άλλο πενταψήφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών. Αυτό, δε θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο και θα διαθέτει χρονικό περιορισμό.

"Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο. Θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά", ανέφερε (Παραπολιτικά fm) ο κ. Πιερρακάκης.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκλείεται η εκπαίδευση να μην ακολουθήσει το λιανεμπόριο στο momentum της επαναλειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα