Lamborghini: Επενδύει 1,5 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές σε όλη τη σειρά προϊόντων της.

Στροφή στους ηλεκτρικούς από τους κινητήρες V-12 κάνει η αυτοκινητοβιομηχανία Lamborghini.

Η Lamborghini που ανήκει στην Volkswagen AG ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έως το 2024, θα προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις κάθε μοντέλου της- από το SUV

Urus που έχει σημειώσει και τις καλύτερες πωλήσεις μέχρι το Aventador- με το πρώτο να αναμένεται σε δύο χρόνια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει επίσης το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μέχρι το 2030, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephan Winkelmann.

Η εταιρεία supercars θα δαπανήσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη του νέου στόλου της που, ξεκινώντας από το 2025, θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές σε όλη τη σειρά προϊόντων της, τόνισε ο Winkelmann σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Η εν λόγω δαπάνη θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ για τη Lamborghini.

«Η μείωση των εκπομπών CO2 αποτελέι πρόκληση για τις μεγάλες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολη και ακόμη πιο επιζήμια για έναν κατασκευαστή σούπερ σπορ αυτοκινήτων όπως η Lamborghini», δήλωσε ο Winkelmann.

«Πρέπει να μειώσεις τις εκπομπές, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να παραμείνεις κατασκευαστής σούπερ σπορ αυτοκινήτων με βασικό γνώμονα την απόδοση. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Με έναν πολύ απλό τρόπο, πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα χωρίς να αλλάξουμε τίποτα», πρόσθεσε.

LAMBORGHINI
Keywords
Τυχαία Θέματα