L’Oréal: Ανθεκτική στην πανδημία με κέρδη 12,8 εκατ.

Αντοχές παρουσίασε στην κρίση της πανδημίας η L’Oréal Hellas, αν και, φυσικά, κι αυτή γνώρισε υποχώρηση στα μεγέθη της το 2020.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατά την προηγούμενη χρήση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 152 εκατ. ευρω, μειωμένες κατά 7,2% σε σχέση με το 2019, όταν ανήλθαν σε 163,8 εκατ. ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης 2020 ήταν κέρδη ύψους 12,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά

22,1% σε σχέση με τα κέρδη ύψους 16,5 εκατ. ευρώ του 2019. Τα μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως από 14,2% το 2019 ανήλθαν σε 12,0% το 2020.

Η εταιρεία αναμένεται να αποδώσει συνολικό μέρισμα που θα ανέρχεται σε 12,79 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς το απασχολούμενο προσωπικό ανήλθε κατά μέσο όρο το 2020 σε 674 άτομα, έναντι 663 ατόμων το 2019. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως η εταιρεία τον Απρίλιο ανέβασε στο ΓΕΜΗ πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της με το οποίο εγκρίνεται η σύναψη σύμβασης δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ από την εταιρεία FINVAL, που ανήκει επίσης στον διεθνή όμιλο L’Oréal «προς το σκοπό αποπληρωμής ενδοομιλικών και άλλων οφειλών της εταιρείας εκτός Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Alex Davison, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος L’Oréal Ηellas από την 1η Απριλίου 2020, σε πρόσφατες δηλώσεις του παρουσιάστηκε ικανο- ποιημένος για τις επιδόσεις της εταιρείας στην ιδιαίτερη περσινή χρονιά. «Λόγω των εκτεταμένων lockdowns η χρονιά ήταν αρνητική για το σύνολο της αγοράς, με σημαντική πτώση. Από την πλευρά μας καταφέραμε να υπεραποδώσουμε έναντι της αγοράς- και μάλιστα αυτό ήταν μια επιτυχία του συνόλου των τμημάτων μας. Έτσι, με γνώμονα τη διασφάλιση των εργαζομένων, την υποστήριξη των πελατών μας αλλά και τη διατήρηση του προγράμματος επενδύσεών μας, καταφέραμε στο τέλος να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς. Από αυτή την άποψη θα έλεγε κανείς ότι ήταν θετική η χρονιά», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα