Johnson & Johnson: Το εμβόλιο αποτρέπει νοσηλείες και θανάτους από τον κορονοϊό

Σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά της πανδημίας χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλεξ Γκόρσκι, τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι αποτρέπει τις νοσηλείες και τους θανάτους ασθενών από την Covid-19.

"Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δοκιμάσεις και να κάνεις συγκρίσεις", δήλωσε ο Γκόρσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Squawk Box" του CNBC.

"Αλλά όταν κοιτάς πραγματικά ποιος είναι ο στόχος εδώ, δηλαδή να κρατήσουμε τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείων και μακριά από τον θάνατο, πιστεύουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο που πρέπει να προστεθεί, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

"Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να δοκιμάσεις και να κάνεις συγκρίσεις", είπε ο Γκόρσκι σε συνέντευξή του στο "Squawk Box" του CNBC. Αλλά όταν κοιτάς πραγματικά ποιος είναι ο στόχος εδώ; Κρατώντας τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο. Κρατώντας τους ανθρώπους από το θάνατο. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο που πρέπει να προστεθεί, στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, πόσο μάλλον στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. "

Ο Γκόρσκι τόνισε επίσης ότι τα αποτελέσματα της J&J δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με τα αυτά των δύο άλλων εμβολίων, επειδή η δοκιμή διεξήχθη όταν υπήρχαν περισσότερες μολύνσεις κορονοϊού, ενώ το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε χώρες όπως η Νότια Αφρική, όπου η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Β.1.351 εξαπλώνεται ραγδαία.

"Όλα αυτά τα εμβόλια είναι απίστευτα αποτελεσματικά", πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμπλήρωσε ότι όσο πιο γρήγορα οι ηγέτες παγκοσμίως καταφέρουν να εμβολιάσουν τον κόσμο, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα να προκύψουν νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία του είναι πεπεισμένη πως το εμβόλιό της μπορεί να αντιμετωπίσει τα νέα στελέχη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αποστείλει το εμβόλιο, το οποίο περιέχει πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο, στους 36 έως 46 βαθμούς Φαρενάιτ. Συγκριτικά, το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί σε ψυχρούς καταψύκτες που το διατηρούν μεταξύ μείον 112 και μείον 76 βαθμών Φαρενάιτ, αν και η FDA επέτρεψε πρόσφατα στην εταιρεία να αποθηκεύσει το εμβόλιό της για δύο εβδομάδες σε θερμοκρασίες που βρίσκονται συνήθως στους φαρμακευτικούς καταψύκτες. Το εμβόλιο της Moderna πρέπει να αποσταλεί στους 13 κάτω από τους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν Φαρενάιτ.

"Εδώ είμαστε ένα χρόνο αργότερα, στο σημείο όπου θα παραδώσουμε 100 εκατ. δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ", σημείωσε ο Gorsky τη Δευτέρα. "Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα", σημείωσε.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα