Ioniki: Με διψήφιους ρυθμούς «έτρεξε» το πρώτο εξάμηνο

Ο υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας, το πλάνο για την ενίσχυση του brand FILOSOPHY με plant-based προιοντα στο εξωτερικό και οι σκέψεις για νέο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη.

Με διψήφιο ποσοστό τρέχουν για το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις στην Ioniki, η οποία -πιο συγκεκριμένα- καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 20% καθώς ο τζίρος της για την συγκεκριμένη περίοδο ανήλθε σε 9,5 εκατ. ευρ.ω Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει καταγράφει ανάλογες επιδόσεις ή και ακόμη καλύτερες έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Όσον αφορά την κερδοφορία, το EBITA κυμάνθηκε στις 950 χιλιάδες ευρώ στο πρώτο εξάμηνο καταγράφοντας αύξηση άνω του 150% σε σχέση με το 2020. “Προσπαθούμε αυτοί οι δύο σημαντικοί δείκτες της εταιρείας να τρέχουν με αυτό το ρυθμό έως το τέλος της χρονιάς”, δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Πορτοκαλίδης.

Γενικότερα η στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η εταιρεία για το 2021 περιλαμβάνει την ενίσχυση του brand FILOSOPHY με plant-based προιοντα στις αγορές του εξωτερικού οπού δραστηριοποιείται, καθώς και σε όποιες αγορές-στόχους που δεν έχει παρουσία έως τώρα. Στην εσωτερική αγορά, η Ioniki στοχεύει στο να διευρύνει το μερίδιο της στο οργανωμένο λιανικό εμπόριο της Ελληνικής επικράτειας με το brand ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ και δημιουργώντας και τοποθετώντας νέους κωδικούς στο portfolio της. Μάλιστα, ήδη έχουν σχεδιαστεί καινούργια προϊόντα που θα λανσαριστούν τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά το κανάλι του horeca, προσπάθειά της εταιρείας είναι να ισχυροποιηθεί η ήδη ηγετική θέση της στο κανάλι αυτό, με νέους κωδικούς και νέες συμφωνίες με δυνητικούς πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επενδυτικό πρόγραμμα που είχε προγραμματίσει να υλοποιήσει η εταιρεία την τελευταία τριετία ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ έχει υλοποιηθεί επιτυχώς. Στις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν συμπεριλαμβάνεται και η απόκτηση ενός Βιομηχανικού ακινήτου 40 στρεμμάτων στη Βιπεθ Σίνδου Θεσσαλονίκη, στο οποίο η εταιρεία εξετάζει πολύ σοβαρά όπως μας εξηγεί ο κύριος Πορτοκαλίδης να αρχίσει να σχεδιάζει με πάρα πολύ προσοχή ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής σφολιατοειδών και όχι μόνο.

“ Η Διοίκηση της εταιρείας και εγώ προσωπικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας το οποίο το βλέπουμε και στην αγορά αλλά και στους δείκτες της εταιρείας “, δηλώνει ο κ. Πορτοκαλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα