Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορονοϊό

Ενδεχομένως να προσπαθήσουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Η Interpol προειδοποίησε ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως και ότι μπορεί να επιδιώξουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι εξέδωσε παγκόσμιο συναγερμό προς τις 194 χώρες- μέλη της, προειδοποιώντας να προετοιμαστούν για επιθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος- τόσο φυσικές όσο και

διαδικτυακές- στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

«Την ώρα που οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τη διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ.

«Επίσης τα εγκληματικά δίκτυα θα βάλουν στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες, μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων και ψευδών θεραπειών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους ή ακόμη και για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο Στοκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σήμερα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορονοϊό. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα