Hewlett Packard Ελλάς: Διψήφιο ρυθμό αύξησης εσόδων και κερδών το 2020

Αισιοδοξία για το 2021 λόγω ανάγκης μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.   

Με διψήφιο ρυθμό αύξησης του κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών έκλεισε η περσινή χρονιά για την Hewlett Packard Ελλάς ΕΠΕ, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Hewlett Packard Εnterprise Co. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 12μηνης οικονομικής

χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, η Hewlett Packard Ελλάς παρουσίασε πωλήσεις 53,98 εκατ. ευρώ, αυξημένες 13,4% έναντι 46,823 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο 12μηνο.

Η εταιρεία πέτυχε ακόμα υψηλότερη αύξηση (+42%) στα καθαρά της κέρδη τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,262 εκατ. ευρώ έναντι 2,298 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση.

Για να πετύχει την διψήφια αύξηση των πωλήσεων η εταιρεία δούλεψε με μικρότερα περιθώρια κέρδους με το μικτό να διαμορφώνεται σε 17,87% από 19,11% στην προηγούμενη χρήση.

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από πωλήσεις εμπορευμάτων που αφορούν κυρίως σε συστήματα πληροφορικής (δίκτυα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων κ.α.) και πωλήσεις υπηρεσιών (κυρίως από συμβάσεις εγκατάστασης, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικού εξοπλισμού).

Η εταιρεία διατήρησε το 2020 ακέραιο τον αριθμό των εργαζομένων της σε 107 άτομα ενώ τον ίδιο αριθμό είχε και το 2019.

Ο όμιλος της Hewlett Packard διατηρεί στην Ελλάδα και την HP Συστήματα Εκτύπωσης και Προσωπικών Υπολογιστών Ελλάς ΕΠΕ με έσοδα 5,7 εκατ. ευρώ και κέρδη 195 χιλιάδες ευρώ την ίδια 12μηνη περίοδο (Νοέμβριος 2019 - Οκτώβριος 2020).

Ενδιαφέρον έχει η καταγραφή των τάσεων της αγοράς όπως εκφράζεται από τη διοίκηση της Hewlett Packard Ελλάς στις οικονομικές καταστάσεις. Όπως αναφέρεται, η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε αντιφατικά γεγονότα που σε μεγάλο βαθμό ανέκοψαν την ισχυρή ανοδική τάση που είχε αναπτυχθεί στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών (ΙCT) στο δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς. Κλάδοι, όπως ο τραπεζικός, οι τηλεπικοινωνίες και ένα μέρος από τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκτελέσει σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, όχι μόνο δεν ανέκοψαν τις προγραμματισμένες επενδύσεις τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιτάχυναν έργα για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις ανάγκες της νέας πραγματικότητας που επέφερε η πανδημία (πχ. τηλεργασία, e-commerce κτλ). Άλλοι κλάδοι, όπως η μεταποιητική βιομηχανία και, κυρίως, ο τουρισμός, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες ωστόσο προκλήσεις που δοκίμασαν τα όρια αντοχής του και επακόλουθα έβαλαν προσωρινά τα πλάνα των ψηφιακών επενδύσεων σε στάση αναμονής. Όμως, σε όλους τους κλάδους της Εθνικής Οικονομίας αναδείχθηκε ξεκάθαρα ότι η μετάβαση στην ψηφιακή πραγματικότητα είναι μονόδρομος και αναγκαία συνθήκη επιχειρηματικής επιβίωσης και ανάπτυξης.

Για το μέλλον η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση δεδομένων και η δυνατότητα άντλησης κατανοήσιμου και αξιοποιήσιμου περιεχομένου αυτών, μέσω τεχνικών Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσων σε πραγματικό χρόνο, καθιστούν τον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής οδηγό στον μετασχηματισμό ολόκληρων κλάδων της Εθνικής Οικονομίας.

Η Hewlett Packerd θα εστιάσει στις εξής κατηγορίες:

Υβριδικό ΙΤ: Μέσα από μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών και εξειδικευμένων υπηρεσιών δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν τη λύση Υπολογιστικού νέφους (Cloud) που βελτιστοποιεί την λειτουργία των επιχειρησιακών εφαρμογών.

Ευφυές Άκρο: Με την εκρηκτική αύξηση των δεδομένων να λαμβάνει μέρος στα σημεία επαφής του ανθρώπου με τις πάσης φύσεως ψηφιακές συσκευές (smartphones, tablets, sensors, κλπ.) εμφανίζεται η ανάγκη συλλογής, διαχείρισης και τελικά αξιοποίησής των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Είναι το σημείο στο οποίο αναπτύσσονται καινούργιες εμπειρίες για τους χρήστες σε διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη διαδραστική και προσωποποιημένη περιήγηση ενός επισκέπτη σε ένα μουσείο, σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα στάδιο, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα ή ακόμα και μια έξυπνη πόλη.

Νέα Μοντέλα «Κατανάλωσης» Τεχνολογίας: Η ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη που συνοδεύεται συνήθως από αύξηση πολυπλοκότητας και αδυναμία του ανθρώπινου παράγοντα να προσαρμοστεί σε πραγματικό χρόνο, το κόστος της ψηφιακής αλλαγής που με τα κλασικά μοντέλα μπορεί να δεσμεύσει οικονομικούς πόρους πολύ πριν την παραγωγική εφαρμογής της, αλλά και η ανάγκη εφαρμογής Πολιτικών Κυκλικής Οικονομίας με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναδεικνύουν την ανάγκη ενσωμάτωσης νέων μοντέλων διάθεσης της Τεχνολογίας. Οι τεχνολογικές λύσεις της εταιρείας δύναται πλέον να προσφερθούν ως υπηρεσία στο χώρο επιλογής του τελικού πελάτη (κατά το αντίστοιχο της διάθεσης του ηλεκτρικού ρεύματος από τους παρόχους), αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο όλα τα πλεονεκτήματα του Cloud με την ασφάλεια της On Premise επιλογής. Το 2019 ήταν το πρώτο έτος εφαρμογής αυτού του νέου μοντέλου με σημαντικές επιτυχίες στον τραπεζικό και ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.

HEWLETT PACKARD HELLASΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα