H CVC Capital Partners διεκδικεί το ισπανικό πρωτάθλημα La Liga με 2,7 δισ. ευρώ

Τα κεφάλαια που η CVC Capital Partners διαχειρίζεται έχουν κάνει μεγάλες εξαγορές και στην Ελλάδα (Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Δωδώνη, skroutz κλπ) τα τελευταία χρόνια. 

Η εταιρεία διαχειρισης ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners που έχει κάνει μεγάλες εξαγορές και στην

Ελλάδα (Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Δωδώνη, skroutz κλπ) είναι διατεθειμένη να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους συλλόγους του ισπανικού Πρωταθλήματος La Liga, προκειμένου να εγκριθεί η επένδυσή της στο ισπανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή, το επενδυτικό fund προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον σύλλογο το επιθυμεί, να μην μετάσχει στη συμφωνία, η οποία προβλέπει την παραχώρηση ως αντάλλαγμα στην εταιρεία του 11% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga για τα επόμενα 50 χρόνια.

Προς το παρόν, ούτε η La Liga ούτε η CVC Capital Partners έχουν επιβεβαιώσει το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ παραμένει άγνωστο επί ποίου σχεδίου θα κληθούν να ψηφίσουν οι ομάδες κατά την κρίσιμη γενική συνέλευση της επαγγελματικής λίγκας, που θα γίνει αργότερα σήμερα (12/8).

Η συμφωνία της La Liga με το επενδυτικό fund έχει προκαλέσει την αντίδραση της Μπαρτσελόνα και κυρίως της Ρεάλ, η οποία σκοπεύει να προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια κατά του προέδρου της λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς, και του επικεφαλής της CVC Capital Partners, Χαβιέρ ντε Χάιμε Γκουιχάρο. Την αντίθεσή της έχει εκφράσει (για διαφορετικούς λόγους) και η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, όμως, η «ένεση» ρευστότητας των 2,7 δισ. ευρώ θεωρείται κρίσιμη για πολλές ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος, που έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μία ημέρα πριν την έναρξη της νέας σεζόν, μια σειρά μεταγραφών δεν έχουν δηλωθεί στη La Liga, διότι οι σύλλογοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που δαπανήθηκαν ή τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.

Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μεταξύ άλλων, οι Μέμφις Ντεπάι, Ερικ Γκαρσία και «Κουν» Αγουέρο της Μπαρτσελόνα (ο Αργεντινός βέβαια είναι νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού), ο Ερικ Λαμέλα της Σεβίλης, ο Χουάν Μιράντα της Μπέτις, ο Ρομπέρτο Σολδάδο της Λεβάντε, ο Μανού Μορλάνες της Βιγιαρεάλ, ο Ομάρ Αλντερέτε της Βαλένθια και πολλοί ακόμη ποδοσφαιριστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα