H Allianz προσέφερε δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «MoveNow Camp». 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «MoveNow Camp» της Allianz το Σάββατο 11 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, στην οποία συμμετείχαν δωρεάν σε μαθήματα αυτοάμυνας γυναίκες όλων των ηλικιών, νέοι και παιδιά.

Εισηγήτρια των βασικών αρχών αυτοάμυνας ήταν η Σεμέλη Ζαρμακούπη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Kick Boxing & Tae Kwon Do,

η οποία μέσω της πρωτοβουλίας «Shield» που έχει αναπτύξει με την ομάδα της, βοήθησε τους παρευρισκόμενους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να μπορούν με απλές κινήσεις να προστατεύουν τον εαυτό τους. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κατανοήσουν τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το Kick Boxing, το οποίο προτάθηκε να γίνει Ολυμπιακό άθλημα στην επόμενη Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Σεμέλης Ζαρμακούπη προς τους συμμετέχοντες, κατά την οποία μοιράστηκε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα στον απαιτητικό χώρο του πρωταθλητισμού. Μέσα από την ομιλία της, η Σεμέλη επιχείρησε να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αναγνωρίζουν πως μέσα από μεθοδική δουλειά και θετική σκέψη μπορούν να θριαμβεύσουν σε όποιο τομέα και αν επιλέξουν.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε group και υπό τις οδηγίες της Σεμέλης και της ομάδας της ξεκίνησαν το σεμινάριο, όπου στο πρώτο μέρος διδάχθηκαν βασικές κινήσεις Kick Boxing και στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν να τις εφαρμόσουν. Αυτό συνέβη μέσω διαμόρφωσης ειδικών σεναρίων που μπορεί να τύχουν στη καθημερινότητα και με τη βοήθεια ειδικών κατασκευών με ομοιώματα ανθρώπων που υπήρχαν στο χώρο για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο υπεύθυνος της Allianz για θέματα που αφορούν στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα, κ. Ευάγγελος Τιτόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε την ευκαιρία σε δεκάδες γυναίκες, νέους και παιδιά να διδαχθούν βασικές αρχές αυτοάμυνας, αλλά και να κατανοήσουν τα οφέλη που παρέχει η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η Allianz ως παγκόσμιος Ασφαλιστικός Συνεργάτης του Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Κινήματος πιστεύει στη δύναμη του αθλητισμού και στη θετική επίδρασή του στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή. Μέσω της δράσης MoveNow, η Allianz ανοίγει δρόμο τόσο σε τοπικές, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συμμετοχή στον αθλητισμό και απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νέους, εστιάζοντας ταυτόχρονα στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη. Με το MoveNow προτρέπουμε τους νέους να κινηθούν ξανά, βελτιώνοντας προς το καλύτερο τη ζωή τους».

Η Σεμέλη Ζαρμακούπη με τη σειρά της δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετείχα στο MoveNow, στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Allianz που επιχειρεί να μυήσει μικρούς και μεγάλους σε πολύ βασικές αρχές της αυτοάμυνας, αλλά και να επισημάνει την ευρύτερη αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι τιμή για εμένα να συμπορεύομαι με την Allianz και να έχω την ευκαιρία να μοιραστώ την πολύτιμη εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να εξερευνούν τα δικά τους όρια και να αναγνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες που κρύβει κάθε ένας από εμάς».

Keywords
Αναζητήσεις
h-allianz-prosefere-dorean-mathimata-aftoamynas.htm
Τυχαία Θέματα