Folli Follie: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών κατέληξε η διοίκηση της Folli Follie.

Αυτό είναι ένα από τα σημεία που αναφέρεται στο τελικό Term Sheet που δημοσιοποίησε η Folli Follie και έχει θέσει

προς έγκριση στις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της με σκοπό την ολοκλήρωση συμφωνίας εξυγίανσης.

Όπως αναφέρει το capital.gr, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρξει θετική ψήφος από την απαιτούμενη απαρτία των συνελεύσεων των ομολογιούχων, την κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού στις 11 Δεκεμβρίου και αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της από την της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα στις 14 Δεκεμβρίου.

Με βάση το term sheet οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, ακίνητα και μετοχές Dufry, μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί και το 90% της παλαιάς εταιρείας που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα. Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών.

Η συμφωνία, προβλέπει ως εξασφαλίσεις το ακίνητο του πρώην Μινιόν - παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων - και ένα οικόπεδο στο Κορωπί, ενώ σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση, υπάρχει πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχε εξασφαλισμένες ομολογίες.

Σύμφωνα με το term sheet, το εννεάμηνο η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές 12 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορρφωθούν τη φετινή χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως το 2023 θα εμφανίσει τζίρο 61,2 εκατ. ευρώ, και ο όμιλος 120,4 εκατ. ευρώ και θα επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα