Folli Follie: Σχέδιο ανάκτησης του χαμένου τζίρου της NIKE

Με τη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από τους μετόχους της να αποτελεί βασικό ορόσημο για την απεμπλοκή της από το κακό παρελθόν της, η Folli Follie επιδιώκει να ανακτήσει μέρος του χαμένου τζίρου από το σπάσιμο των συμβολαίων της με τη NIKE.

Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από τους μετόχους της αυτή θα πάρει περισσότερο χρόνο, αφού χθες Τετάρτη δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη

απαρτία που απαιτούνταν. Νέο ραντεβού δόθηκε για τις 22 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο αφ ενός αν θα συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό και αφ ετέρου αν οι μέτοχοι, εν προκειμένου η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα συναινέσουν σε αυτό. Ο προφυλακισμένος Δημήτρης Κουτσολιούτσος, βασικός μέτοχος της Folli Follie, είχε ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης κατά την πρόσφατη συζήτηση της από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Στην περίπτωση που η οικογένεια Κουτσολιούτσου μπλοκάρει τη συμφωνία εξυγίανσης, τότε θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση με το ίδιο θέμα και θα ζητηθεί από το Δικαστήριο να διορίσει ειδικό εντολοδόχο προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων αυτών.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές. Με βάση το σχέδιο αυτό η δραστηριότητα της FF αναμένεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Γιώργος Σάμιος ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει νέες συνεργασίας. Απαντώντας σε ερώτηση του capital.gr είπε πως στόχος είναι με τις νέες συνεργασίες να ανακτηθεί το 35-40% του τζίρου που θα χαθεί από τη ΝΙΚΕ. Αναφορικά με το θέμα της διαιτησίας για τις μετοχές της Dufry, ο κ. Σάμιος απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr, είπε πως θα ήταν ευχής έργον να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σημείωσε δε πως το νομικό επιτελείο της εταιρείας εστιάζει την προσοχή του σε νομικές ενέργειες σε συνέχεια των συντηρητικών κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των βασικών μετόχων, μελών της, ενώ αποκάλυψε πως έχει βρεθεί ακόμη ένα σκάφος της οικογένειας το Ginger.

Keywords
Τυχαία Θέματα