Folli Follie: Γιατί είναι σημαντική και για την εξυγίανση της εταιρείας η ποινική διαδικασία

Η δίκη ξεκίνησε και συνεχίζεται την Τετάρτη...

Το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie μπορεί να πήρε θετική έκβαση μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά για να προχωρήσει χρειάζεται η αποδέσμευση των ακινήτων.
Για να γίνει αποδέσμευση περιουσιακών ακινήτων χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ποινικού δικαστηρίου, που ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και συνεχίζεται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.
Η σημερινή διοίκηση της Folli Follie

υπέβαλλε στο δικαστήριο που δικάζει του πρωταγωνιστές της υπόθεσης, αίτημα αποδέσμευσης των ακινήτων.
Πράγματι, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του σχεδίου εξυγίανσης επικυρώνει την πρόταση των πιστωτών ομολογιούχων, αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι τα ακίνητα που σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης θα μεταβιβαστούν στους ομολογιούχους πιστωτές, δεν μπορούν να μεταβιβαστούν μέχρι να γίνει άρση της δέσμευσής τους από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Δηλαδή, η βιωσιμότητα εξαρτάται όχι από τη συμφωνία που έκρινε το δικαστήριο αλλά από άλλη απόφαση που καλείται να λάβει το ποινικό δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη.
Το εάν το ποινικό δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει σχετικά με την αποδέσμευση των ακινήτων είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τέτοια απόφαση χρειάζεται χρόνο. Και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με την ποινική διαδικασία, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη ακόμα λειτουργεί με βήμα αργόν...
Να σημειωθεί πως το σχέδιο εξυγίανσης έχει εννέα μήνες ζωής για να υλοποιηθεί. Διαφορετικά η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Συνεπώς η ποινική διαδικασία που συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα