Fais Group: Αύξηση τζίρου 33,4% στα 163,3 εκατ. ευρώ – Οι κινήσεις και τα πλάνα των θυγατρικών

Η διακοπή του Master Franchise Agreement με την Adidas, τα νέα καταστήματα και οι κινήσεις εξορθολογισμού, όπως η αποχώρηση της Sportswind από την Βουλγαρία.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε ο Όμιλος Fais το 2022, καθώς κατέγραψε αύξηση τζίρου της τάξεως του 33,41%. Όπως σημειώνεται στην σχετική οικονομική έκθεση, η αύξηση

των πωλήσεων που έφερε τα πρόσθετα κέρδη από το μικτό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση των εξόδων οδήγησαν τον όμιλο σε μια χρήση με θετικό αποτέλεσμα προ φορών. Ο Όμιλος απέκτησε μεγαλύτερα μερίδια αγοράς τόσο μέσω της συνεργασίας του με νέους επώνυμους οίκους στους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του αξεσουάρ, με σκοπό να αναλάβει την αντιπροσώπευση και διανομή αυτών στις χώρες που δραστηριοποιείται, όσο και μέσω του δικτύου λιανικών πωλήσεων που διαθέτει.

Αύξηση τζίρου 33,41% στα 163,3 εκατ. ευρώ

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο ποσό των 163,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 33,41%. Σε σχέση με τα 122,4 εκατ. ευρώ του 2021. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 9 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ και το EBITDA σε 32, 78 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Το προσωπικό του Ομίλου για τη χρήση 2022 ανήλθε κατά μέσο όρο σε 969 άτομα από 813 το 2021.

AM GENCOM A.E.: Διακοπή συνεργασίας με την Adidas και στροφή στα σκάφη αναψυχής

Η εταιρεία εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων 23,6%. Αναλυτικότερα, η δραστηριότητα της λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης της φίρμας Adidas παρουσίασε μείωση της τάξεως του 6,3% συγκριτικά με το 2021 η οποία αντισταθμίστηκε κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων μεγάλων σκαφών αναψυχής κατά ποσό € 97,2% και την αύξηση από την εκμετάλλευση ακινήτων κατά ποσό € 40,2%. Το 2022 πωλήθηκαν 9 σκάφη εκ των οποίων 1 Princess, 7 Axopar και 1 Rand. Σημειώνεται ότι η μεταβολή των πωλήσεων των σκαφών επηρεάζει αρκετά και το μικτό περιθώριο της εταιρείας το οποίο για το 2022 είναι μειωμένο.

Η εταιρεία αποφάσισε να μην ανανεώσει το Master Franchise Agreement με την ADIDAS το οποίο έληξε την 28/2/2023 με συνέπεια το κλείσιμο των καταστημάτων Adidas το οποίο θα έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις της χρήσης 2023. Πλέον δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον κλάδο των σκαφών και από την προηγούμενη χρήση έχει εντάξει στο δυναμικό της τη μάρκα σκαφών Rand boats, η οποία ιδρύθηκε και εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Επιπλέον, εντός της χρήσης 2023 έχει εντάξει στο δυναμικό της τη μάρκα σκαφών Nerea Yacht η οποία αποτελεί ένα brand boutique σκαφών.

Επίσης τον Μάρτιο του 2023 αποφάσισε την πώληση του επενδυτικού ακινήτου που έχει στην κατοχή της στην πόλη της Πάτρας έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

F.L.S. Μοδιανο Αναπτυξιακή Α.Ε.: Αισιοδοξία για την Αγορά Μοδιάνο

Η χρήση 2022 αποτέλεσε για την εταιρεία την τέταρτη διαχειριστική χρήση. Τον Δεκέμβριο της συγκεκριμένης χρονιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ξεκίνησε η λειτουργία της η Αγορά Μοδιάνο, προσφέροντας ένα food market concept νέας γενιάς. Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει θετική επίδραση στον κύκλο εργασιών της εταιρείας και του Ομίλου από το 2023 και έπειτα.

Καλογήρου Α.Ε.: Αύξηση τζίρου, κέρδη και εξορθολογισμός δικτύου

Η εταιρεία, κατά την χρήση 2022 κατέγραψε αύξηση τζίρου κατά 25%. Και θετικό αποτέλεσμα προ φορών. Η βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων ήταν οι βασικοί λόγοι της αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας.

Η εταιρεία εντός του 2022 και στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνέχισε την ανάπτυξης της και την πολιτική εξορθολογισμού εξόδων με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος μισθοδοσίας της με αποτέλεσμα να βελτιώσει το αποτέλεσμα της περιόδου. Ως εκ τούτου, α) έκλεισαν 3 καταστήματα (Factory Outlet Πειραιώς, Factory Outlet Αεροδρομίου και Βurberry Μυκόνου) εκ των οποίων τα 2 ήταν εντός της Αττικής και 1 στο νησί της Μυκόνου και β) άνοιξαν 2 νέα καταστήματα- Hogan στην Αθήνα και Καλογήρου Pret-a-Porter Outlet στα Σπάτα (στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet). Επίσης το 2023 αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας καταστήματος (Ferragamo Outlet) στο Designers Οutlet Σπάτα. Η εμπορική δραστηριότητα του καταστήματος αυτού αναμένετα να αφομοιωθεί από τα άλλα δύο καταστήματα Καλογήρου και Pret-a-Porter εντός του ίδιου εμπορικού χωριού δημιουργώντας περαιτέρω οικονομίες κλίμακας.

One Outlet A.E.: Επιστροφή στο 2019 και συγχωνεύσεις

Η εταιρεία για τη χρήση 2022 είχε αύξηση τζίρου 56% ο οποίος ανήλθε στο επίπεδο της χρήσης 2019 ήτοι πριν την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εταιρεία επέστρεψε στη τρέχουσα χρήση σε πλήρη λειτουργική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας να επιστρέψουν στα επίπεδα 2019.

Επίσης, την 8/7/2022 ολοκληρώθηκε από την εταιρεία η απορρόφηση των εταιρειών «CRETA SEASIDE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» και «ΣΤΟΑ ΜΟΔΙΑΝΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Sportswind A.E.: Αύξηση πωλήσεων 36%, αποχώρηση απο την Bουλγαρία και Levi’s

Η εταιρεία, κατά την χρήση 2022, όπως έχει παρουσιάσει αναλυτικά το BusinessNews.gr εμφάνισε αύξηση των πωλήσεων συγκριτικά με το 2021 της τάξεως του 36%. Αύξηση στις πωλήσεις παρουσίασαν όλα τα brand της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα 36% ήταν η αύξηση των πωλήσεων στην χονδρική της Puma και 72% η αύξηση στο brand της New Era. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 78%

H Sportswind εντός του 2023 αναμένεται να ανοίξει νέο κατάστημα Puma εντός του κέντρου «Mediterranean Cosmos» στην Θεσσαλονίκη. Επιπλέον σχεδιάζει να μεταφέρει το κατάστημα Puma στην Γλυφάδα εντός του ίδιου δήμου αλλά σε καλύτερη εμπορική τοποθεσία επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Απο την άλλη, εντός του 2023 η εταιρεία σταμάτησε τη συνεργασία με την Puma για τη Βουλγαρία και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις προς την θυγατρική της στην Βουλγαρία «με σκοπό να σταματήσει μια δραστηριότητα που δεν προσέφερε στην εταιρεία».

Επίσης, εξαγόρασε το 35% της εταιρείας NORTHCUT I.K.E., η οποία πλέον είναι 100% θυγατρική της, και μετονομάστηκε σε DENIM CO. IKE, Εντός του 2023 λειτούργησε 2 νέα καταστήματα LEVI’S μετά την συνεργασία που επιτεύχθηκε από την Φάις συμμετοχών με την Levi Strauss & Co. Europe BV.

Τέλος, η εταιρεία συμμετείχε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Alezur Ltd». Η εν λόγω εταιρεία έχει μια 100% θυγατρική εταιρεία, η οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμών το 50% του παλαιού εργοστασίου «Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται η ανοδική τροχιά για την Kiko Milano

Η SLF East Europe, η οποία αντιπροσωπεύει το brand Kiko Milano γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν έχει άμεσα δραστηριότητα αλλά είναι ο μέτοχος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της κάθε χώρας με καταστήματα

Η SLF GREECE A.E. σε μόλις τρία χρόνια δραστηριοποίησης κατόρθωσε να να ξεπεράσει τα 8,4 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις και στο τέλος του 2022 λειτουργούσε 6 καταστήματα, 1pop-up store, 3 shop in a shop στα ΝΟΤΟΣ και το e-shop της

Μέσα στο 2022 ξεκίνησε η δραστηριότητα της SLF CYPRUS LTD μέσω της έναρξης λειτουργείας 4 καταστημάτων στην Κύπρο. Τα αποτελέσματα της πρώτης χρήσης στην οποία ξεκίνησε την δραστηριότητα της η εταιρεία ήταν θετικά καθώς κατέγραψε κύκλο εργασιών άνω των € 2 εκ. ενώ παράλληλα τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στο 17% ως ποσοστό επί των πωλήσεων ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 74%.

Για το 2023 ο σχεδιασμός προέβλεπε την δημιουργία 6 νέων καταστημάτων Kiko Milano στην Ελλάδα, 2 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία.

Unlimited Sport: Αύξηση πωλήσεων 27% και νέα καταστήματα

H Unlimited Sport, η οποία είναι, μεταξύ άλλων, ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της γνωστής αθλητικής μάρκας Under Armour, για Ελλάδα και Κύπρο, όπως έχει παρουσιάσει αναλυτικά το ΒusinessNews.gr, κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 27% το 2022. Αύξηση στις πωλήσεις παρουσίασαν όλα τα brand της εταιρείας αλλά το brand της Under Armour είναι αυτό που έδωσε την μεγαλύτερη ώθηση με αύξηση 23% στις χονδρικές πωλήσεις και άνοδο 32% στις λιανικές πωλήσεις. Επίσης οι χονδρικές πωλήσεις του brand UGG αυξήθηκαν κατά 29%.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της, η εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς προχώρησε στην λειτουργεία του καταστήματος της Under Armour στο Μαρούσι, εντός του εμπορικού κέντρου «Golden Hall». Για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ο προγραμματισμός της περιελάμβανε το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων Under Armour ( στον Πειραιά στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Μαρούσι εντός του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» και ένα κατάστημα Outlet εντός του Designer Outlet Athens στα Σπάτα. ) Επίσης το brand UGG, άνοιξε φέτος το πρώτο του κατάστημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως και η LEMGREG LTD που συνδέεται με τη δραστηριότητα της Under Armour στην Κύπρο κατέγραψε αύξηση 9% στον τζίρο 9% ενώ για δεύτερη συνεχή χρήση πέτυχε ισχυρή κερδοφορία.

Keywords
group, αυξηση, ευρω, group, the mall athens, factory outlet, ανωνυμη εταιρεια, mediterranean cosmos, εν λόγω, under armour, golden hall, the mall, mall athens, master, franchise, adidas, νέα, ebitda, εταιρεία, princess, επηρεάζει, yacht, boutique, food, market, factory, outlet, hogan, αθηνα, ferragamo, ήτοι, puma, era, cosmos, θεσσαλονικη, θυγατρική, europe, milano, store, shop, νοτοσ, e-shop, cyprus, κυπρος, ελλαδα, unlimited, sport, ugg, golden, πειραιας, mall, athens, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, βομβα mall, αποτελεσματα, ήτοι, χωρες, αξεσουαρ, βουλγαρια, εκπτωτικο χωριο, εμπορικη, νησι, πειραιως, πλαισιο, ρουμανια, τα νεα, ωθηση, adidas, cyprus, era, outlet, puma, sport, ugg, αγορα, αισιοδοξια, γεγονος, γλυφαδα, δευτερο, δυναμικο, εκθεση, εκμεταλλευση, εν λόγω, εξοδα, επηρεάζει, επιτυχια, εταιρεία, θετικο, θυγατρική, θυγατρικη εταιρεια, καλογηρου, κυκλος, κοπεγχαγη, λειτουργια, μειωση, νοτοσ, ομιλος, ανωνυμη εταιρεια, πωλησεις, συγκεκριμενα, σκαφη, σπατα, τρια, χονδρικη, athens, unlimited, boutique, ebitda, europe, factory outlet, food, factory, franchise, hogan, shop, mall, milano, market, master, princess, πωληση, θετικα, under armour, ξεκινησε, yacht, store
Αναζητήσεις
fais-group-afxisi-tzirou-334-sta-1633-ekat-evro--oi-kiniseis-kai-ta-plana-ton-thygatrikon.htm
Τυχαία Θέματα