Exxon Mobil: Μείωση 54% των κερδών της στο γ΄ τρίμηνο του 2023

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 9,1 δις δολαρίων για το γ' τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας όμως αύξηση 15% στα κέρδη της σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2023.

Μεγάλη πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Exxon Mobil Corp. για το γ΄ τρίμηνο, που μεταφράζεται σε μείωση της τάξης του 54% στα κέρδη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο

του 2022

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν 2,25 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με 4,68 δολάρια το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, όταν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανέβηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου ωφελήθηκαν από τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου που ήταν κατά μέσο όρο 85,92 δολάρια ανά βαρέλι το τρίμηνο, από 77,73 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τα αποτελέσματα υποβοηθήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων, αλλά μετριάστηκαν από τις χημικές της δραστηριότητες, οι οποίες επλήγησαν από το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών.

Τα ταμειακά της αποθέματα συνέχισαν να αυξάνονται κατά 10% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αισθανόμαστε πολύ καλά με τα ταμειακά μας αποθέματα», δήλωσε η Οικονομική Διευθύντρια Κάθριν Μίκελς σε συνέντευξή της.

Keywords
Αναζητήσεις
exxon-mobil-meiosi-54-ton-kerdon-tis-sto-g-trimino-tou-2023.htm
Τυχαία Θέματα