Euro 2020: Πάνω από 100 κρούσματα κορονοϊού σε φιλάθλους της Φινλανδίας

Ο εντοπισμός σχεδόν 100 κρουσμάτων κορωνοϊού σε φιλάθλους της Φινλανδίας που επέστρεψαν στην χώρα από την Αγία Πετρούπολη, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αρχές της σκανδιναβικής χώρας.  

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιτροπή των υγειονομικών κάλεσαν τους οπαδούς που επέστρεψαν από τη ρωσική πόλη να σε τεστ για Covid-19, όπως τόνισε η επικεφαλής της κυβέρνησης, Σάνα Μαρίν, στα μέσα ενημέρωσης της χώρας: «Είναι σημαντικό να ελεγχθούν όλοι όσοι γύρισαν από την Ρωσία.

Αυτό θα εντοπίσει πιθανά κρούσματα και η ασθένεια δεν θα μπορέσει να εξαπλωθεί», τόνισε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που φιλοξενείται στις Βρυξέλλες.

Κοντά στα σύνορα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας οι τοπικές αρχές εντόπισαν 86 κρούσματα κατά την διάρκεια των ελέγχων που έγιναν σε τελωνειακούς σταθμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν έχουν αναλυθεί όλα τα τεστ.

Λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη (22/6) από την επιστροφή περίπου 3.000 φιλάθλων, οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περίπου 800 άτομα, χωρίς να τους υποβάλλουν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ειδικά επιβάτες λεωφορείων.

Η υγειονομική αρχή της Φινλανδίας, επεσήμανε ότι οι επαναπατριζόμενοι θα πρέπει να εξεταστούν 72 ώρες αργότερα, τονίζοντας ότι η επίπτωση στην Αγία Πετρούπολη είναι επί του παρόντος είκοσι φορές υψηλότερη απ΄ όσο στην Φινλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα