Euro 2020: Απόψε οι πρώτες μάχες των προημιτελικών

Επιστροφή στη δράση απόψε για το Euro2020 το οποίο μπαίνει στην τελική του ευθεία με τις δύο πρώτες αναμετρήσες για τα προημιτελικά. 

Την αυλαία ανοίγει το Ελβετία-Ισπανία στις 19.00 στην Αγία Πετρούπολη ενώ στις 22.00 έχουμε το μεγάλο ντέρμπι αυτής της φάσης με το Βέλγιο να αντιμετωπίζει την Ιταλία στο Μόναχο.

Ελβετία – Ισπανία: Ωρα αποδείξεων για τους Ισπανούς

Η Ισπανία δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή της και η παραλίγο αυτοκτονία

στον αγώνα νοκ άουτ με την Κροατία στους “16” ξύπνησε φαντάσματα από το παρελθόν και από μια εποχή που η ομάδα είχε το χαρακτήρα του “λούζερ”. Μέχρι εδώ έχει φανεί ότι λείπουν οι παίκτες – προσωπικότητες που θα σηκώσουν την ομάδα στα δύσκολα και ο αποψινός αγώνας μοιάζει με μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναδειχθούν νέοι ηγέτες στην ομάδα. Οι “φούριας ρόχας” έχουν παίξει ίσως το πιο παραγωγικό ποδόσφαρο στη διοργάνωση, όμως η αστάθεια στην άμυνα αλλά και η αδυναμία στην τελική προσπάθεια στην επίθεση (τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια με Σουηδία και Πολωνία) τους έχει φέρει ήδη δύο φορές κοντά στον αποκλεισμό. Ενόψει τους αποψινού αγώνα πάντως η ψυχολογία τους βρίσκεται στα ύψη αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που πέτυχε δύο σερί “πεντάρες” (με Σλοβακία και Κροατία) στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πιθανή 11άδα: Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Ε.Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλμπα – Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι –Σαράμπια, Μοράτα, Φ. Τόρες.

Η Ελβετία από την άλλη πλευρά έχει ήδη γράψει ιστορία αφού για πρώτη φορά φτάνει στα προημιτελικά. Και το έκανε με τον πλέον ηρωϊκό τρόπο απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία την οποία απέκλεισε στα πέναλτι κι ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 3-1 μέχρι τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. Υπό την τεχνική ηγεσία του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος απόψε θα κάνει ρεκόρ φτάνοντας τα 78 ματς με την εθνική, οι Ελβετοί δίνουν σταθερά το παρών στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων, παρουσιάζονται πάντα ανταγωνιστικοί, αλλά τους έχει λείψει το κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να πετύχουν μια διάκριση.

Μοναδικό -αλλά και σημαντικό πρόβλημα – για το ματς με την Ισπανία η απουσία του αρχηγού, Γκράνιτ Τζάκα, που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Πιθανή 11άδα: (3-5-2): Ζόμερ– Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες – Εμπαμπού (Βίντμερ), Φρόιλερ, Ζακάρια, Σακίρι, Ζούμπερ – Εμπολό, Σεφέροβιτς

Η αναμέτρηση γίνεται στο «Κρεστόφσκι Στέιντιουμ» της Αγία Πετρούπολης και στις εξέδρες αναμένεται να βρεθούν περίπου 35.000 θεατές.

Η προημιτελική φάση του Euro 2020 συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις Τσεχία – Δανία και Ουκρανία – Αγγλία.

Βέλγιο – Ιταλία: Αγωνία στο Βέλγιο για Ντε Μπρόινε και Αζάρ. Είναι με διαφορά το πιο μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών.

Πρόβλεψεις για το συγκεκριμένο ματς δύσκολα μπορεί να γίνουν. Ειδικά από την στιγμή που στο Βέλγιο υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά σε ότι αφορά την κατάσταση των Κέβιν Ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είδε δύο από τα κορυφαία αστέρια της ομάδας του να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους απόψε κρίνεται αμφίβολη.
Για το Βέλγιο άλλωστε η στιγμή της μεγάλης υπέρβασης είναι τώρα. Από το 1980 και το χαμένο τελικό κόντρα Γερμανία, δεν έχει καταφέρει ξανά να προχωρήσει πιο μακριά από τα προημιτελικά. Πάνε πολλά χρόνια που ο κόσμος περιμένει από τη “χρυσή” γενιά του βελγικού ποδοσφαίρου να δικαιωθεί με την κατάκτηση μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Πιθανή 11άδα: (3-4-3): Κουρτουά –Αλντεβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν – Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Θ. Αζάρ – Μέρτενς, Λουκάκου, Καράσκο.

Απέναντι θα βρίσκεται η Ιταλία, μια ομάδα πολύ πιο μαθημένη σε τέτοια παιχνίδια αφού φτάνει στα προημιτελικά για τέταρτη σερί φορά. Οπως και το Βέλγιο, έχει φτάσει μέχρι εδώ μετρώντας μόνο νίκες κι έχοντας σπάσει το δικό της ρεκόρ με 31 συνεχή παιχνίδια χωρίς ήττα. Ο Ρομπέρο Μαντσίνι βρίσκεται στην
ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, με εξαίρεση τον Κιελίνι που έχει έναν μικροτραυματισμό.

Πιθανή 11άδα: (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι,
Κιελίνι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα,
Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Ο αγώνας διεξάγεται στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου παρουσία 14.500 θεατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα