Eπιστροφή για το σήμα ΘΕΣγάλα - Συμφωνία με την οικογένεια Καντώνια

Ο ΘΕΣγάλα έγινε γνωστός από την εγκατάσταση αυτόματων πωλητών γάλακτος και τη δημιουργία συνεταιριστικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Eπιστροφή αναμένεται για το σήμα ΘΕΣγάλα του ομώνυμου θεσσαλικού συνεταιρισμού, από την οικογένεια Καντώνια που θα επιδιώξει τη διάσωσή της, καθώς φαίνεται να επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρείας COSMOS

ΘΕΣ Γάλα Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι η Cosmos Investment, συμφερόντων της οικογένειας Ξενοφόντα Καντώνια, του επιχειρηματία που έγινε ευρύτερα γνωστός από την ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του αλουμινίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αντικείμενο της εταιρείας, η οποία ξεκινάει με μετοχικό κεφάλαιο 3,5 εκατ. ευρώ, είναι το χοντρικό και λιανικό εμπόριο γάλακτος, γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, η παραγωγή βουτύρου, το εμπόριο χυμών φρούτων και λαχανικών κ.α.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ξεκίνησε το 2011 από τη Λάρισα και θεωρείται ότι έφερε την επανάσταση καθιερώνοντας στην κατηγορία του «φρέσκου» γάλακτος τους αυτόματους πωλητές γάλακτος. με ένα μοντέλο καθετοποίησης και με μία αμεσότητα στη διάθεση του προϊόντος δημιούργησε μία νέα τάση, που αγκαλιάστηκε από το καταναλωτικό κοινό. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα τυριά και τα γιαούρτια.

Ο λαρισινός συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στα γαλακτοκομικά στη Λάρισα, να επεκταθεί στην πρωτεύουσα, να κερδίσει διθυραμβικά αφιερώματα ακόμη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας και στο χείλος της χρεοκοπίας, φαίνεται πως δεν μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Το 2021 παρουσίασε αρνητικά ίδια κεφάλαια 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τις μακροπρόθεσμες δανειακές του υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις 7 Ιουνίου 2022 έριξαν τίτλους τέλους και οι τελευταίοι αυτόματες πωλητές της εταιρείας «ΘΕΣγάλα».

Keywords
Αναζητήσεις
epistrofi-gia-to-sima-thesgala---symfonia-me-tin-oikogeneia-kantonia.htm
Τυχαία Θέματα