EasyJet: Ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της

Ετήσιες ζημιές άνω του 1 δισ. στερλίνων ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία EasyJet.

Ετήσιες ζημιές άνω του 1 δισ. στερλίνων ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία EasyJet για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της, αντανακλώντας τις ισχυρές αναταράξεις

που υφίσταται ο κλάδος των αερομεταφορών εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το BBC και το Reuterts, η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε συγκεκριμένα ετήσιες απώλειες 1,27 δισ. στερλίνων για την περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η EasyJet αναμένει ότι η πληρότητα στις πτήσεις της τον επόμενο χρόνο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 20% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα. Η πανδημία έχει πλήξει βαριά τις αεροπορικές εταιρείες και η επιβατική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα εν μέσω των lockdown και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ωστόσο η εταιρεία υποδέχθηκε με ανακούφιση τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της παρασκευής εμβολίου κατά του κορωνοϊού, που φαίνεται πως αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για αεροπορικά ταξίδια.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν μιλώντας στο BBC και μόνο με το άκουσμα της είδησης για το εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%. Ο ίδιος ανέφερε πως οποιαδήποτε καλή είδηση ενισχύει την διάθεση του κοινού να προβεί σε κρατήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα