Dust+Cream: Με υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την αγορά «έτρεξε» το 2022

Αύξηση τζίρου 22,55% και άνοδο κερδών  33,98% σημείωσε την προηγούμενη χρονιά η ελληνική εταιρεία καλλυντικών

Eνίσχυση μεγεθών κατέγραψε το 2022 η CreamTeam, η εταιρεία που παράγει και διαθέτει τις μάρκες καλλυντικών Dust+Cream και Beauty Line. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22,55% αρκετά υψηλότερη από την μέση αύξηση 6% του κλάδου

βάσει των στοιχείων για την αγορά λιανικής της Ελλάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων Καλλυντικών και Αρωμάτων – ΠΣΒΑΚ. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 9,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 27,85%, σε σχέση με τα 7,1 εκατ. ευρώ του 2021 ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν το 1,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 33,98% σε σχέση με τα 906.481 ευρώ του 2021.

Το πλάνο για την συνέχεια

Το πλάνο της εταιρείας για το 2023 προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο του καλλυντικού με αύξηση του κύκλου εργασιών καθώς και του μεριδίου αγοράς της. Στόχος είναι η επέκταση του δικτύου στην Ελλάδα και η αύξηση της παρουσίας της σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Σημειώνεται πως ο αριθμός των ενεργών εταιρικών υποκαταστημάτων της στο τέλους του 2022 ανερχόταν σε 23 (14 στην Αθήνα, 8 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Χαλκίδα) .Επιπλέον η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το πλάνο επενδύσεων της σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε κτιριακές βελτιώσεις των κεντρικών εγκαταστάσεων με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Οι επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής θα συμβάλουν στο λανσάρισμα νέων προϊοντικών κατηγοριών, την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας και στην μείωση του κόστους παραγωγής. Έναν ακόμα πυλώνα στρατηγικής ανάπτυξης αποτελεί η ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας καλλυντικών μέσω προώθησης με τη συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και της ανάπτυξης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου.

Ποια είναι η Creamteam

Η «ΚΡΗΜΤΗΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «CRΕΑΜΤΕΑΜ S.A.» είναι μία δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη Ξεκίνησε την λειτουργία της ως Ε.Π.Ε. το έτος 2000 δραστηριοποιούμενη στους κλάδους εμπορίας ειδών χονδρικής οικιακής χρήσης, εποχιακών ειδών, παιχνιδιών και αξεσουάρ. Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην αγορά χονδρικής του παραπάνω κλάδου στράφηκε σταδιακά στον κλάδο των καλλυντικών, με τον οποίο έχει εμπλακεί πλήρως και αποκλειστικά από το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της είναι η παραγωγή και διάθεση παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ (make-up), φροντίδας του δέρματος (περιλαμβανομένων και των αντιηλιακών), παρασκευασμάτων για μακιγιάζ χειλιών και ματιών, παρασκευασμάτων για την περιποίηση των χεριών και των ποδιών και η παραγωγή αρωμάτων και γενικά συναφών ειδών με τα ανωτέρω. Διατηρεί σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής ενώ τα προϊόντα της καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής αγοράς και διατίθενται είτε από σημεία λιανικών πωλήσεων (εταιρικά καταστήματα ή καταστήματα franchise) είτε απευθείας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διατηρεί η εταιρεία.

Σήμερα, γιορτάζοντας πάνω από 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά στην αγορά των καλλυντικών, είναι μία καθετοποιημένη εταιρεία στον τομέα των καλλυντικών, διαθέτοντας παραγωγική μονάδα στον κλάδο του μακιγιάζ, των κρεμικών, των αρωμάτων και των βερνικιών για νύχια ενώ παράλληλα διαθέτει δικό της δίκτυο λιανικής πώλησης με τα καταστήματα Dust+Cream από το 2012.

Επιπλέον η creamteam έχει επεκταθεί από το 2019 στην αγορά της Κύπρου με την ίδρυση θυγατρικής Εταιρείας, η οποία πλέον λειτουργεί 5 Καταστήματα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην χονδρική πώληση καλλυντικών, στις εξαγωγές και στην δημιουργία προϊόντων με την μέθοδο της ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου και σχεδιαστών που θέλουν να προβάλουν το δικό τους brand. Στα πλαίσια αυτά η παράγει και διαθέτει τις μάρκες Dust+Cream και Beauty Line, ενώ έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα για κάποιες γνωστές ευρωπαϊκές μάρκες.

Keywords
Αναζητήσεις
dustcream-me-yperdiplasio-rythmo-anaptyxis-apo-tin-agora-etrexe-to-2022.htm
Τυχαία Θέματα