Delivery Hero: Ένα ακόμη νέο εγχείρημα στην Ελλάδα


Iδρύθηκε η DH Pay, Νέα εταιρεία του Ομίλου στην Ελλάδα με αντικείμενο τις πληρωμές

Tου Δημήτρη Τσουκαλά


Ένα ακόμη εγχείρημα προωθούν στην ελληνική αγορά η Delivery Hero και η θυγατρική

της, efood, μετά το project q-commerce που έχει παρουσιάσει από τον Δεκέμβριο το BusinessNews.gr και θα φέρει την επωνυμία efood market.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του 2020, η Delivery Hero δημιούργησε στη χώρα μας την DH Pay (Delivery Hero Payments) με μετοχικό κεφάλαιο 125.000 ευρώ και μοναδικό μέτοχο τη γερμανική DH Financial Services Holding GmbH.

Σκοπός της εταιρείας είναι «η για δικό της λογαριασμό διενέργεια του συνόλου των εργασιών και δραστηριοτήτων που εκάστοτε επιτρέπονται από τη νομοθεσία για ίδρυμα πληρωμών» και συγκεκριμένα, όπως εξειδικεύεται στο κατασταστικό της, η «αποδοχή πράξεων πληρωμής». Πρόεδρος στο πρώτο Δ.Σ. της νέας εταιρείας είναι ο Orkhan Αbdullayev, VP Fintech at Delivery Hero, και αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ακριβός, πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Online Delivery (efood), καθώς και πρόεδρος της επίσης νεοσύστατης Delivery Hero Dmart Greece. Μέλος του Δ.Σ. της DH Pay είναι και ο Εike Helbig, Senior Director/Head of Commercial Law στην Delivery Hero SE.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Delivery Hero έχει ανακοινώσει πως από το φθινόπωρο του 2019 εργάζεται πάνω σε μια νέα fintech πλατφόρμα, με στόχο να ενοποιήσει τις διαδικασίες πληρωμών στις 43 χώρες που δραστηριοποιείται, αλλά και να αναπτύξει και καινοτόμους οικονομικές υπηρεσίες με τη στήριξη της τεχνολογίας.

Επίσης, πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2020, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mastercard για την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA). Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα apps της εταιρείας, έχουν την επιλογή να πληρώνουν τις παραγγελίες τους και μέσω «digital wallet» της Delivery Hero. Aκόμη έχει ανακοινωθεί πως θα υπάρχει και μια λύση virtual κάρτας για τους διανομείς, μέσω της οποίας θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα κέρδη τους από το κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και να πραγματοποιούν και αγορές με αυτήν σε φυσικά και online καταστήματα.

Επίσης, τα εστιατόρια που συνεργάζονται με την Deilvery Hero στη Mena μπορούν με αυτήν τη λύση να λαμβάνουν την πληρωμή τους, αλλά και να κάνουν αγορές, να πληρώνουν εργαζομένους και γενικότερα να «στέλνουν» ψηφιακά χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα