Delivery Hero: Απέκτησε άδεια ιδρύματος πληρωμών

Αδειοδοτήθηκε απο την Τράπεζα της Ελλάδας η θυγατρική του ομίλου DH Pay (Delivery Hero Payments)

Η Tράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε να χορηγήσει στην εταιρεία

με την επωνυμία «Delivery Hero Payments Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία - Ίδρυμα Πληρωμών» άδεια λειτουργίας ιδρύματος πληρωμών. Η αποφαση δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ και πλέον η εν λόγω θυγατρική της ιδιοκτήτριας της e-food και της Instashop μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών.

Όπως σας είχε ενημερώσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2021 το BusinessNews.gr, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του 2020, η Delivery Hero δημιούργησε στη χώρα μας την DH Pay (Delivery Hero Payments) με μοναδικό μέτοχο τη γερμανική DH Financial Services Holding GmbH.Σκοπός της εταιρείας είναι «η για δικό της λογαριασμό διενέργεια του συνόλου των εργασιών και δραστηριοτήτων που εκάστοτε επιτρέπονται από τη νομοθεσία για ίδρυμα πληρωμών» και συγκεκριμένα, όπως εξειδικεύεται στο καταστατικό της, η «αποδοχή πράξεων πληρωμής».

Πρόεδρος στο πρώτο Δ.Σ. της νέας εταιρείας ήταν ο Orkhan Αbdullayev, VP Fintech at Delivery Hero, και αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ακριβός, πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Online Delivery (efood). Μέλος του Δ.Σ. της DH Pay ήταν και ο Εike Helbig, Senior Director/Head of Commercial Law στην Delivery Hero SE.

Στο τέλος του 2021 πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο ΔΣ και πλέον Πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Ακριβός, Αντιπρόεδρος ο Eike Helbig και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ο Χρήστος Καραγιαννάκης. Επίσης πραγματοποιήθηκε ΑΜΚ ύψους 275.000 ευρώ και πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Delivery Hero έχει ανακοινώσει ότι ήδη από το φθινόπωρο του 2019 εργάζεται πάνω σε μια νέα fintech πλατφόρμα, με στόχο να ενοποιήσει τις διαδικασίες πληρωμών στις 43 χώρες που δραστηριοποιείται, αλλά και να αναπτύξει και καινοτόμους οικονομικές υπηρεσίες με τη στήριξη της τεχνολογίας. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2020, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mastercard για την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA), που περιλαμβάνει την ανάπτυξη «digital wallet» της Delivery Hero αλλά και μια λύση virtual κάρτας για τους διανομείς.

Aκόμη αναφοράς χρήζει το γεγονός πως τον Δεκέμβριο του 2020 η Delivery Hero είχε προχωρήσει και στην ίδρυση και της «Delivery Hero Dmart Greece» στην χώρα μας, με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ και λίγους μήνες αργότερα λάνσαρα το efood market.

Tέλος θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως η Delivery Hero έχει ανακοίνωση και την εξαγορά των εταιριών «'Αλφα Διανομές ΑΕ», «Inkat SA», «Delivery.gr ΙΚΕ» και «Ε-table Κρατήσεις Εστιατορίων μέσω Διαδικτύου Μονοπρόσωπη IKE» του Ομίλου Μούχαλη, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού όμως πως απο την προκαταρκτική έρευνα εγείρονται «σοβαρές αμφιβολίες ως προς ενδεχόμενες συσπειρωτικές επιπτώσεις μη συντονισμένης συμπεριφοράς»,

Keywords
Τυχαία Θέματα