Cushman & Wakefield: Σε ποσοστό 58% θα αυξηθεί η υβριδική εργασία μετά την πανδημία

Η Cushman & Wakefield (NYSE: CWK), κορυφαία διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μελέτης που εξετάζει το ότι οι ηγέτες της αγοράς αναμένουν από τους μελλοντικούς τους χώρους εργασίας σε ένα μετα-πανδημικό περιβάλλον μετά την αναμενόμενη επιτυχημένη διανομή του εμβολιου COVID-19.

Η νέα έκθεση, «Εργασιακά οικοσυστήματα του μέλλοντος», που ολοκληρώθηκε από την διεθνή ερευνητική

ομάδα της Cushman & Wakefield, περιλαμβάνει έρευνες από ιδιοκτήτες κτιρίων με μόλις κάτω από 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση ακίνητα, ενώ οι χρήστες γραφείων που έλαβαν μέρος στη μελέτη αντιπροσωπεύουν 574 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια έσοδα, και εκτελεστικοί διευθυντές περιφερειακής βελτίωσης επιχειρήσεων σε μεγάλες αμερικανικές αγορές που καταλαμβάνουν πάνω από 350 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια γραφείων.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων, υπάρχει ισχυρή συναίνεση μεταξύ των ηγετών ότι η επιβράδυνση της εταιρικής κουλτούρας, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στο χώρο εργασίας είναι αναπόφευκτη όταν οι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως. Η υβριδική εργασία, όπου οι εργαζόμενοι περνούν μέρος της εβδομάδας δουλεύοντας στο γραφείο και το άλλο μέρος εργάζονται από το σπίτι ή σε τρίτη τοποθεσία, αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί (από 22% πριν από την πανδημία σε 58% μετά την πανδημία), ενώ αποκλειστικά απομακρυσμένες δομές θα παραμείνουν η εξαίρεση (περίπου το ένα στα δέκα τόσο πριν όσο και μετά την πανδημία). Ο σωστός συνδυασμός θα ποικίλλει ανάλογα με τον οργανισμό, το τμήμα, την ομάδα και το άτομο, αλλά είναι λογικό να περιμένουμε την ισορροπία όπου ο μέσος εργαζόμενος εργάζεται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα.

Υπάρχουν ήδη μεγάλες διαφορές μεταξύ χωρών στην Ευρώπη όσον αφορά την τάση εργασίας από το σπίτι και όταν επικαλύπτονται με τις προσδοκίες των εργαζομένων για αυξημένη απομακρυσμένη εργασία στο μέλλον, όπως φαίνεται στην έρευνα Cushman & Wakefield Experience per Square Foot (XSF) 2020, αυτό δίνει σαφή εικόνα για αγορές που τείνουν να διαφοροποιηθούν. Η Ισπανία ηγείται στις προσδοκίες των εργαζομένων για αυξημένη εξ αποστάσεως εργασία στο μέλλον, με ποσοστό 82%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 65% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν από την Cushman & Wakefield αναμένει αυξημένη εξ αποστάσεως εργασία στο μέλλον.

Επιπλέον, η βιομηχανία ακινήτων αναμένεται να γίνει πιο ευέλικτη καθώς οι ενοικιαστές απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το χώρο, τις ανέσεις και τους όρους μίσθωσης.

"Αυτές οι μαρτυρίες και τα ευρήματα της έρευνας παρέχουν περαιτέρω αποδείξεις ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να έχουν ανάγκη κοινό χώρο για να συνεργαστούν, να καινοτομήσουν και να παραμείνουν συνδεδεμένοι - και ο χώρος γραφείου το παρέχει αυτό", δήλωσε ο David C. Smith, Global Head of Occupier Research στο Cushman & Wakefield. «Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την απομακρυσμένη εργασία. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι εταιρείες θα πρέπει να επιτύχουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ απομακρυσμένης εργασίας και εργασίας στο γραφείο και η έρευνά μας δείχνει την ανάγκη για θεμελιώδεις αλλαγές στην κουλτούρα και την ευελιξία της βιομηχανίας ακινήτων σε ένα μετα-πανδημικό περιβάλλον. "

Αυτή η έκθεση είναι η τελευταία και τρίτη της παγκόσμιας ερευνητικής σειράς Cushman & Wakefield που διερευνά τις επιπτώσεις του COVID-19 στο χώρο εργασίας, «Νέα προοπτική: Από την πανδημία στην απόδοση». Τα μέρη 2 και 3 προέρχονται από την ανάλυση της Cushman & Wakefield 5,5 εκατομμυρίων σημείων δεδομένων από εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το George Washington University (GWU) School of Business Center for Real Estate and Urban Analysis and Places Platform, LLC.

Η αναδρομική ανάλυση του μέρους 2 εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο καταλήξαμε ότι εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ανάγκη για γραφειακούς χώρους ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τους τύπους οικονομιών που ενδέχεται να επανεμφανιστούν σε έναν κόσμο μετά την πανδημία. Αυτό περιλαμβάνει την knowledge economy, η οποία είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης θέσεων εργασίας στην τεχνολογία, την επιστήμη, το σχεδιασμό και τις υπηρεσίες και την experience economy, η οποία περιλαμβάνει τον τουρισμό, αθλητικές και άλλες ζωντανές εκδηλώσεις.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της παγκόσμιας ερευνητικής σειράς θα εξετάσει εξωτερικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών, πολιτικών αλλαγών και των οικονομικών παραγόντων.“

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cushman, Wakefield, Μελέτη,Cushman, Wakefield, meleti