Creta Farms: Το πλάνο για την πλήρη επιστροφή στην αγορά

Πως  έκλεισε η πρώτη χρήση της νέας εποχής της αλλαντοβιομηχανίας και ποιο είναι το πλάνο της διοίκησης Βιντζηλαίου για την συνέχεια.

Σε 21,70 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της Creta Farms Τροφίμων (πρώην Impala Hellas) στην πρώτη χρήση της μετά την συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας "ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ" των αδερφών Δομαζάκη. Το αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων, επενδυτικών και εξόδων αναδιοργάνωσης (EBITDA) ανήλθε σε 1,1εκατ ευρώ. ενώ το αποτέλεσμα προ φόρων κυμάνθηκε στις 191 χιλιάδες ευρώ.

Η Creta Farms Τροφίμων ιδρύθηκε στις 8 Ιανουρίου 2020 και ανήκει στο

επενδυτικό σχήμα του Ομίλου της Bella Bulgaria που είναι η μητρική της και με την οποία ενοποιείται στο εξωτερικό. Εντός της χρήσης του 2020 η εταιρείας απέκτησε μέρος του ενεργητικού και παθητικού της υπό εξυγίανση εταιρείας «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ», που έχει μετονομασθεί πλέον σε «ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΒΕΕ».

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ, αν και ουσιαστικά ξεκίνησε από μηδενική βάση λόγω απουσίας της αποκτηθείσας δραστηριότητας από την αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, κατάφερε εντός του 2020 να ανακάμψει και να κερδίσει εκ νέου τους χώρους στα ράφια του λιανεμπορίου και το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου αγοράς που είχε η τ. ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ πριν το πάγωμα των λειτουργιών της.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Δημήτρη Βιντζηλαίου, η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων είναι πλέον στα καταστήματα όλων των λιανεμπόρων και σε συνδυασμό με τη μεγάλη δύναμη του brand name Creta Farms έχουν επιτρέψει στην εταιρεία να κερδίσει ηγετική θέση σε πολλές κατηγορίες όπως π.χ στην κατηγορία της Γαλοπούλας που είναι και η μεγαλύτερη στην αγορά των αλλαντικών.


Η στρατηγική το 2020

Η στρατηγική της Εταιρείας κατά το έτος 2020 στηρίχθηκε στους παρακάτω βασικούς πυλώνες:

• Με κύρια ‘’όπλα’’ το Εν Ελλάδι και το Tostaki, ανάκτηση της ηγετικής θέσης στα αλλαντικά χτίζοντας μερίδιο τόσο στην premium κατηγορία όσο και στο low price segment
• Διατήρηση της εικόνας της πιο καινοτόμου εταιρείας με ενίσχυση της σειράς ‘’ΧΩΡΙΣ’’
• Περαιτέρω ενίσχυση της σειράς ‘’Προψημένου Γύρου’’ στην συνεχώς αυξανόμενη κατηγορία του κατεψυγμένου γύρου, στην οποία έφτασε να έχει μερίδιο 70% (IRI, Value Shares%)
• Συνεχής ανάπτυξη σημείων διανομής τόσο στο οργανωμένο λιανεμπόριο, σε αλυσίδες μικρού και μεσαίου μεγέθους όσο και στο κανάλι του HO.RE.CA..
• Αναδιοργάνωση λειτουργιών με έμφαση στην παραγωγική διαδικασία και στις λειτουργίες διανομής και εφοδιασμού με στόχο την περαιτέρω δημιουργία οικονομιών κλίμακος.
• Συνεχής παρακολούθηση της τάσης των διεθνών αγορών α ́ & β’ υλών και πραγματοποίηση στοχευμένων αγορών.
• Αναγνώριση ευκαιριών για ανάπτυξη εξαγωγών σε αγορές του εξωτερικού σε συνεργασία με τον Όμιλο Impala

Το πλάνο για το 2021

Η διοίκηση της Creta Farms σημειώνει πως το 2021 βρίσκει την εταιρεία πλήρως ενεργή σε εμπορικό και παραγωγικό επίπεδο. «Η συντριπτική πλειοψηφία των κωδικών έχει επιστρέψει στα ράφια & τους πάγκους των λιανεμπόρων με σταθερά αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων. Οι λιανέμποροι πεπεισμένοι για τη νέα μέρα των προϊόντων CRETA FARMS και τις δυνατότητες της Εταιρείας έχουν δώσει εκ νέου τα κωδικοσημεία που κατείχε η τ. ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ πριν την αναστολή της λειτουργίας της τελευταίας.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση. Επίσης τονίζεται πως η Creta Farms προχωρά σε σχεδιασμένες και στοχευμένες κινήσεις τόσο στην Premium αγορά με τα Εν Ελλάδι & Gourmet προϊόντα όσο και στην price sensitive κατηγορία με τη γκάμα Tostaki.
Σε αυτό το πλαίσιο οι στόχοι της εταιρείας για το 2021 είναι οι εξής:
1. Να ανακτηθούν τα μερίδια που είχαν τα προϊόντα CRETA FARMS.
2. Να κερδηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η Creta Farms να επανέλθει στη συνείδηση τους ως η αγαπημένη & Top of Mind μάρκα στην κατηγορία.
3. Μέσα στο 2021 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανάκτηση του 100% των κωδικοσημείων και θα γίνουν επιλεκτικά λανσαρίσματα σε κατηγορίες που μπορούν να ωθήσουν την Εταιρία στην επόμενη μέρα. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί επίσης η σειρά CRETA FARMS ΧΩΡΙΣ, αλλαντικά χωρίς συντηρητικά, χρωστικές, πρόσθετα και γλουτένη, η οποία στους λίγους μήνες παρουσίας της στην αγορά απέδειξε ότι έχει την αποδοχή των καταναλωτών.
4. Στο κανάλι HO.RE.CA/ Food Service τα projects θα είναι στοχευμένα και θα λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα που έχουν τεθεί λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του COVID-19 ειδικά στην τουριστική και εποχιακή αγορά.
5. Στην αγορά της κατάψυξης του οργανωμένου λιανεμπορίου, η εταιρεία επενδύει στην περαιτέρω διεύρυνση της διανομής των Προψημένων Γύρων και την ανάπτυξη της κατηγορίας του κατεψυγμένων προψημένων κρεατοσκευασμάτων τόσο με
έντονο επικοινωνιακό πλάνο όσο και με το σχεδιασμό νέων γευστικών Εν Ελλάδι προϊόντων που θα πλαισιώσουν την υφιστάμενη γκάμα των κατεψυγμένων προψημένων προϊόντων και θα την επαναφέρουν σε ρόλο ηγέτη της κατηγορίας. Άμεσος στόχος, είναι και η ανάπτυξή της μέσα από το κανάλι του HO.RE.CA. με την προσφορά υψηλής ποιότητας
προψημένου γύρου για τους επαγγελματίες της εστίασης που αναζητούν διαφοροποίηση.

Yπενθυμίζεται πως στο ΓΕΜΗ κατατέθηκε πριν λίγο καιρό σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης για τις εταιρείες Creta Farms Foods και Λακωνική Τροφίμων με το πλάνο του Δημήτρη Βιντζηλαίου για μια μεγάλη εταιρεία τροφίμων να προχωράει

Keywords
Τυχαία Θέματα