Carrefour: Μποϊκοτάρει τα προϊόντα της PepsiCO λόγω «απαράδεκτων αυξήσεων»

Στο εξωτερικό αποτελεί συνηθισμένη τακτική το τελευταίο διάστημα για τα σούπερ μάρκετ να σταματάνε τις παραγγελίες προϊόντων από εταιρείες που προσπαθούν να αισχροκερδίσουν.

Η γαλλική αλυσία σούπερ μάρκετ Carrefour ανακοίνωσε, χθές Πέμπτη 4/1/, ότι δεν θα πουλάει πλέον τα προϊόντα της εταιρείας PepsiCo επειδή οι τιμές που προσφέρει για τα προϊόντα της είναι «απαράδεκτα υψηλές», καθώς κλιμακώνεται ο «πόλεμος» μεταξύ των λιανοπωλητών και

των εταιρειών τροφίμων για τις ευθύνες στην ακρίβεια των τροφίμων.

Από την Πέμπτη, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα σταματήσει τις παραγγελίες προϊόντων της PepsiCo, όπως η Pepsi, τα Doritos και τα Lays.

Εν τω μεταξύ, η Carrefour θα τοποθετήσει στα ράφια των καταστημάτων της στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, ειδοποίηση που θα αναφέρει «Δεν πουλάμε πλέον αυτή τη μάρκα λόγω απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές», ανέφερε εκπρόσωπος του γαλλικού σούπερ μάρκετ.

Ο αμερικανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει «ήπιες» αυξήσεις στις τιμές φέτος, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή παρά τις αυξήσεις.

Η εταιρεία ανέβασε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2023 για τρίτη διαδοχική φορά, επαληθεύοντας τις έρευνες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό απληστίας.

Την τελευταία χρονιά, σούπερ μάρκετ σε διάφορες χώρες έχουν ανακοινώσει ότι σταματάνε τις παραγγελίες από εταιρείες καταναλωτικών αγαθών λόγω των αυξήσεων των τιμών.

Keywords
Αναζητήσεις
carrefour-boikotarei-ta-proionta-tis-pepsico-logo-aparadekton-afxiseon.htm
Τυχαία Θέματα