C&W Proprius: Νέα "key plans" για βοήθεια στους εμπόρους

Στην Αθήνα, όπως στις περισσότερες αγορές λιανικής σε όλο τον κόσμο, η πανδημία του κοροναϊού και οι επακόλουθοι κοινωνικοί περιορισμοί έχουν πλήξει τις αγορές λιανικής.

Με κίνητρο τις παραπάνω εξελίξεις, η Cushman & Wakefield Proprius, επένδυσε στην ανάπτυξη νέων «Key plans», διευκολύνοντας τους εμπόρους λιανικής να κατανοήσουν τη δύναμη κάθε τοποθεσίας στις βασικές αγορές στην Ελλάδα, μέσω μιας χαρτογράφησης των μεγάλων κεντρικών αγορών.

Η

μίξη, η πυκνότητα, ο αριθμός και ο συνδυασμός των καταστημάτων σε κάθε αγορά, το ποσοστό κενών καταστημάτων, ο τύπος και η ποιότητα των ενοικιαστών, οι αριθμός των διεθνών αλυσίδων έναντι τοπικών εμπορικών σημάτων αλλά και η εκτίμηση του μεγέθους της εμπορικής αγοράς είναι μεταξύ των σημείων που επισημαίνονται στα νέα Key plans, χρησιμοποιώντας τεχνικές GIS για τον καθορισμό των ορίων των εμπορικών περιοχών.

Στο σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, η επιλογή της σωστής τοποθεσίας για ένα κατάστημα λιανικής εξακολουθεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων στον καθορισμό της επιτυχίας ή της αποτυχίας αυτού του καταστήματος.

Ήταν - και συνεχίζει να είναι - κρίσιμο για τους εμπόρους να αποκτήσουν βαθιά γνώση των ολοένα μεταβαλλόμενων χαρακτηριστικών της τοποθεσίας τους, για να προβλέψουν εάν το προϊόν τους θα είναι βιώσιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Στα νέα Key plans απεικονίζονται τα βασικά ορόσημα σε κάθε αγορά και τα σημεία πρόσβασης μαζικής μεταφοράς και έχει προγραμματιστεί να ενημερώνονται σε τριμηνιαία βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα