BriQ Properties: Η πρώτη εταιρεία επενδύσεων ακινήτων που εισάγεται στον δείκτη ESG του ΧΑ

Εκτός από τον δείκτη Athex ESG, η μετοχή της BriQ (ΜΠΡΙΚ) εισάγεται και στον δείκτη Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης FTSE/Χ.Α. ενώ περιλαμβάνεται και στον δείκτη Mid Cap FTSE/X.A.

Η BriQ Properties γίνεται η πρώτη ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.) που μπαίνει στον δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο δείκτης περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης «ESG» έκανε την εκκίνησή του

στις 2 Αυγούστου 2021. Στόχος του δείκτη είναι να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιρειών που υιοθετούν και προβάλλουν τις πρακτικές τους σε θέματα που αφορούν στο Περιβάλλον, στην Κοινωνία και στην Εταιρική Διακυβέρνηση.

Ο δείκτης «Athex ESG» περιλαμβάνει τις εισηγμένες με καλές πρακτικές και επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης όπως αξιολογήθηκαν και διακρίθηκαν (ESG Scoring). Η Εταιρεία αξιολογεί ως πολύ σημαντικό τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην προσπάθεια των εισηγμένων να εναρμονιστούν με θέματα ESG. Τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούν πλέον κριτήριο που επηρεάζει σημαντικά την απόφαση ένταξης μιας μετοχής στο χαρτοφυλάκιο διεθνών θεσμικών επενδυτών.

Εκτός από τον δείκτη Athex ESG, η μετοχή της BriQ (ΜΠΡΙΚ) εισάγεται και στον δείκτη Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης FTSE/Χ.Α. ενώ περιλαμβάνεται και στον δείκτη Mid Cap FTSE/X.A.

Οι ως άνω αλλαγές στην σύνθεση των δεικτών του Χ.Α. θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίαση της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 2021.

Με αφορμή την ένταξη της BriQ Properties στον δείκτη Athex ESG, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, Άννα Αποστολίδου, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και παράλληλα εναρμονιζόμαστε με την διεθνή τάση των επενδυτών να κατευθύνονται στρατηγικά σε ESG assets».

Keywords
Τυχαία Θέματα