Blue Origin: «Ισχυρή ζήτηση» για διαστημικό τουρισμό - Δεν αρκούν οι πύραυλοι New Shepard

Η Blue Origin ξεκίνησε 3 αποστολές πέρυσι και ο CEO λέει ότι η εταιρεία μπορεί εύκολα να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό αποστολών το 2022.

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, έστειλε 14 άτομα στο διάστημα το 2021 και ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Σμιθ εκτίμησε ότι η εταιρεία

πρέπει να κατασκευάσει περισσότερους από τους πυραύλους New Shepard, για να καλύψει τη ζήτηση από την αγορά του διαστημικού τουρισμού.

«Πιστεύω ότι η πρόκληση για την Blue σε αυτό το σημείο είναι ότι στην πραγματικότητα έχουμε περιορισμένη προμήθεια», είπε ο Σμιθ, μιλώντας στο συνέδριο της FAA Commercial Space Transportation Conference στην Ουάσιγκτον.

Η Blue Origin εκτόξευσε τρεις αποστολές με πλήρωμα με την κάψουλα New Shepard πέρυσι, καθώς και μια ερευνητική πτήση φορτίου. Ο Σμιθ υποστηρίζει ότι η εταιρεία μπορεί «εύκολα» να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό αποστολών το 2022.

Το New Shepard εκτοξεύεται από τις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Blue Origin στην έρημο του Τέξας και φτάνει πάνω από 100 χιλιόμετρα (ή πάνω από 340.000 πόδια υψόμετρο), πέρα ​​από το όριο των 80 χιλιομέτρων που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να σηματοδοτήσουν την άκρη του διαστήματος. Η Blue Origin διαθέτει επί του παρόντος δύο λειτουργικούς ενισχυτές πυραύλων New Shepard, έναν για ερευνητικές πτήσεις φορτίου και τον άλλο για πτήσεις επιβατών.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει δημόσια την τιμολόγηση των θέσεων στον πύραυλο New Shepard. Η μόνη ένδειξη για τη δομή των τιμών της Blue Origin προέρχεται από μια δημοπρασία για μια θέση στην πρώτη της πτήση, η οποία κόστισε 28 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπέζος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εταιρεία έχει πουλήσει εισιτήρια αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Σμιθ είπε ότι υπήρχαν «χιλιάδες άνθρωποι στη διαδικασία δημοπρασίας».

«Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση» για περισσότερες πτήσεις του New Shepard, πρόσθεσε ο Σμιθ.

Η εταιρεία του Μπέζος, καθώς και το SpaceX και η Virgin Galactic του Έλον Μασκ, πετούν το κάθε διαστημόπλοιο που μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Η Virgin Galactic αυτή την εβδομάδα άνοιξε τις πωλήσεις εισιτηρίων στο κοινό, οι οποίες ξεκινούν από 450.000 δολάρια το καθένα. Το SpaceX έχει προγραμματισμένα περισσότερα ιδιωτικά πολυήμερα ταξίδια σε τροχιά, με τον αστροναύτη Jared Isaacman να ανακοινώνει ,πρόσφατα, σχέδια για ακόμη τρεις διαστημικές πτήσεις με την εταιρεία του Musk, αφού ηγήθηκε της αποστολής Inspiration 4 πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα