BlackRock: Κερδοφορία €1,61 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο 2021, ξεπέρασε τις προβλέψεις

Στα 10,42 δολάρια τα ανά μετοχή κέρδη έναντι πρόβλεψης για 10,16 δολάρια.   

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη τετάρτου τριμήνου της BlackRock που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, καθώς τα έσοδα από τις αμοιβές της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης χρήματος στον κόσμο αυξήθηκαν, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία να φτάνουν σε νέο υψηλό, πάνω από 10 τρισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα υπό διαχείριση assets διαμορφώθηκαν στα 10,01 τρισ. δολάρια στο τέλος του τριμήνου, από $8,68 τρισ. ένα

χρόνο νωρίτερα.

Το ισχυρό κλείσιμο της χρονιάς στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές βοήθησε στην ενίσχυση των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων γενικά, με τη BlackRock να επωφελείται επίσης από τη μεγάλη κλίμακα και την ευρεία εμβέλειά της.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν 2,5% στα 1,61 δισ. δολάρια ή 10,42 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,57 δισ. δολάρια ή 10,18 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο η εταιρεία να αναφέρει κέρδη 10,16 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 14% στα 5,1 δισ δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα