Aλεξάνδρα ∆ασκαλοπούλου, ΕΙΙΡΑ: Ήρθε η ώρα για ένα ολοκληρωµένο σχέδιο νόµου για το µέλλον του ραδιοφώνου

Την αυξηµένη κινητικότητα της ΕΙΙΡΑ και τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης του ραδιοφωνικού ρυθµιστικού τοπίου αποκαλύπτει η νέα πρόεδρός της, Αλεξάνδρα ∆ασκαλοπούλουΣυνέντευξη στον ∆ηµήτρη Τσουκαλά
Την αυξηµένη κινητικότητα της ΕΙΙΡΑ προς την κατεύθυνση της τακτοποίησης του ραδιοφωνικού ρυθµιστικού τοπίου, αποκαλύπτει η νέα πρόεδρός της, Αλεξάνδρα ∆ασκαλοπούλου, τονίζοντας πως η Ένωση προσέρχεται στη συζήτηση για ένα
σύγχρονο νοµοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την οµαλή και εύρυθµη λειτουργία της αγοράς. Ακόµη, προαναγγέλλει το στόχο να φτάσει το ελληνικό εµπορικό ραδιόφωνο σε υψηλότερη θέση και µε µερίδια αγοράς που αντανακλούν την «έξυπνη» αποτελεσµατικότητά του, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην σηµαντική εµπιστοσύνη που υπάρχει για το ραδιόφωνο, το οποίο, όπως λέει, πλέον είναι παντού και σε πολλές πλατφόρµες.



Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας ως προέδρου της EIIΡΑ; Ποια είναι τα θέµατα που έχει στην κορυφή της ατζέντας της η Ένωση αυτή την περίοδο;
Βρισκόµαστε σε αυξηµένη κινητικότητα και έχουµε εντείνει τις δράσεις µας για τακτοποίηση του ραδιοφωνικού ρυθµιστικού τοπίου, µε ακόµα πιο εποικοδοµητική συµµετοχή τόσο στη δηµόσια διαβούλευση µε την κυβέρνηση, όσο και στη συνεργασία µε τις αρµόδιες ρυθµιστικές αρχές, την ΕΕΤΤ και το ΕΣΡ. Ως θεσµικό όργανο που εκπροσωπεί τα ιδιωτικά ραδιόφωνα της Αττικής, στόχος µας είναι οι συζητήσεις µε τους φορείς να καταλήγουν σε συνεννόηση για το καλό της αγοράς µας, των εργαζοµένων µας και των συνεργατών µας.
Ξέρετε, την προηγούµενη δεκαετία, καθώς πήρε προτεραιότητα η διαχείριση της κρίσης στην οικονοµία και η ανάταξη της παραγωγικής διαδικασίας, στο ραδιόφωνο στερηθήκαµε βασικές πολιτικές που ρυθµίζουν το τοπίο, όπως λόγου χάρη οι άδειες εκποµπής αναλογικών ραδιοφώνων, η επικαιροποίηση του χάρτη των συχνοτήτων, η τακτοποίηση και οργάνωση των κέντρων εκποµπών. Σωρεύσαµε στρεβλώσεις από το χτες, όταν θα έπρεπε να επικεντρωνόµαστε στο αύριο, στις νέες τεχνολογίες και στους µοντέρνους τρόπους διανοµής του ραδιοφωνικού περιεχοµένου.
Σήµερα προσερχόµαστε σε συζήτηση που θα αποτυπώσει και θα αξιολογήσει τα υφιστάµενα προβλήµατα λειτουργίας της ραδιοφωνικής αγοράς και που ελπίζουµε να καταλήξει σε ένα ολοκληρωµένο σχέδιο νόµου για την ιδιωτική ραδιοφωνία και το µέλλον της.

Μας δίνετε είδηση, νοµίζω.
Σας λέω ότι µε συνέπεια στο ρόλο ευθύνης που έχουµε επιλέξει, ετοιµαζόµαστε να προσέλθουµε στη συζήτηση για ένα σύγχρονο νοµοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την οµαλή και εύρυθµη λειτουργία της αγοράς µας. Πράγµατι, τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις συζήτησης και συνεννόησης. Αναπόσπαστο στοιχείο της νοµοθέτησης θα πρέπει να είναι η θέσπιση ενιαίας διαδικασίας αδειοδότησης, µε την οποία θα χορηγηθούν άδειες αναλογικής εκποµπής στους υποψηφίους µε αντικειµενικά κριτήρια, που θα διασφαλίζουν ότι οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις θα είναι βιώσιµες και υγιείς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο advertising.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα